Party all night.

Igår bjöd Lee hem på tjejfest., och herregud vilket fest det blev. Grill, vin, dansuppvisning, snapssång, mer vin. Vid halv två-nåret intog vi LiteMer's dansgolv innan det var dags för mig att åka hem, (ett stopp på Max också!) 

Och idag är en annan dag. Huh., jag lyfte inte från sängen före kl 16. Trodde att mitt huvud skulle smälla av varje gång jag hostade. För ja, hosta gör jag fortfarande.

En 88a och en kvarts gyros-i-bröd senare mår jag nu hyfsat, och det är dags att krypa till kojs. Igen.

I morgonbitti väntar jobb.
Go'natt Sverige.




Bild från när vi var på Saltan. Det ser ut som jag har solat i Vitaby på hotell Skugga. Typ.

Pepp-talk.

Jag har alltid älskat att träna och röra på mig. Det har liksom varit en del av mitt liv.. Men ibland har man lite mindre lust att ta sig till gymmet, man är inte sugen på att dra på sig träningskläderna. 
Efter att inte ha tränat på två veckor (först Kreta, sen en förkyldning som fortfarande inte har sett med sig) så var det med tunga steg jag gick till byrålådan och plockade fram spinning-outfiten. 

Huh. Det kändes som att jag gick i sömnen typ. Tung i huet, trött i kroppen. Men jag hade bestämt mig. Jag SKA träna idag.

Och vet ni. Jag gjorde det! Jag klarade mig igenom Mats härliga pass.

Perfekt snart på dagen, och nu är jag redo för att jobba!




Pripps blööö?

Fyra glas rytt, massa goa tapas., och treevligt sälle får sammanfatta min torsdagskväll.

Men nu är det marsch i bingen, för klockan ringer halv åtta i morgonbitti. Time för spinning, trots min "röge-hosta"..



Ett å två å tre å HOPP!

Sjuge.

Sen vi kom hem från Kreta har jag varit löjligt förkyld! När fan ska det sluta? För jag orkar inte hosta mer..

Nu ska jag bege mig till jobbet. Ha en fin dag allihop.



Lägsta punkten i Kristianstad. Kan man känna sig läge? Då gör jag det.

Tiiiibax.

Såja. Då var semestern slut och jag står åter med saxen i näven. 

För att inte deppa ihop totalt ordnade jag middag "to-go" ikväll så jag fixade ihop några falafel-rullar till mig & Andi, packade ner det i strandväskan och begav oss till den härliga bryggan i småbåtshamnen. Fullt med folk (och äckliga myror med vingar) som passade på att njuta av sista kvällssolen. Himla mysigt att byta ut det vanliga matbordet mot havsbris och båtliv faktiskt..

Efter ett tag kom pappa & Håkan in från sin fisketur (som Håkan vann med 2-1) ..



Herr Snigel säger HEJ.




Ledig dag.

Dagen började med frukost (te) på Hartmans tätt följt av lunch på Helsa På (varm macka & flädersaft!) i goda vänners lag. (läs: Micke, Harry, Rappe, Jakob, Mackan, Majsan, Ola, Neo..) Sen blev det en tur på stan innan vi gick ner till småbåtshamnen och satt på den finfina nya bryggan som har byggt. Solen stekte på oss och Ola passade på att beskåda sin nyköpta båt "Gloria". Det är ännu okänt om thailändskan på däck ingick i köpet. 

Sen var det tid för mat igen, nu på Marinan, innan vi sen begav oss på rea-loppis i Öja. Har ni hört på maken? Rea-loppis. Några fynd blev det. Jag: "salt&peppar" i form utav två söta fåglar, samt en ljusstake. Majsan: en jättefin kanna att ha mjölk i och två kuddar till Neo,.

Det blev visst en ganska bra dag i dag också!



Fina va? :)

Vad gör man när vädret är kasst?

Helgen spenderades som sagt i Kristianstad/Åhus. Vi var ett härligt gäng på elva personer (mamma, pappa, Matte, Håkan, Maja, Katarina, Kenneth, barnen..) så vi smög nog inte oberört förbi, om man säger. Vädret tillät inte allt för mycket utomhusaktivitet, men vad gör det när man bland annat kan gå på Naturum, besöka en Barbie-och-Ken-utställning & lösa tipsrundan på Scout/järnvägs-muséet.





La liga.



Naturum är en utställning om naturlivet i Ktistianstad. Riktigt roligt även för oss vuxna faktiskt.

Jag blev imponerad över bygget, mycket virke som bara blir snygga med åren..
(och solceller på taket, vilket senior-klubben nonerade på bilden nedan)







Dagens Barbie..  År 1985.. och den första Barbie'n (?) som kom '59.



Kalle Klippare.

Jag berättade för en tid sen om Sveriges fulaste (?) salong. Här har ni bildbeviset.




Äntligen hemma.

Det är både vi och Ozzy glada för.

Dags att duscha bort sömnen och göra sig redo för sex timmars jobb på EH.

Det händer grejer i Kristianstad.

Ikväll hittade vi en (nästan?) medvetslös man på torget utanför Domus här i Kristianstad (ja, det heter fortf Domus här) Jag ringde 112 och möttes på andra sidan luren av en fruktansvärt otrevlig kvinna.

- Hur medvetslös är han?
- Hur andas han?
- Fråga om de vill ha en ambulans.

Den ena dumma frågan efter den andra. Tillslut lyckades en förpasserande få mannen i hyffsat upprätt läge, vilket jag också meddelade den otrevliga kvinnan.

- Jaja, men då klarar han sig nu. Hälsa de att de får återkomma om de behöver en ambulans.

Jag bara la på luren.
Uppgiven.
Vi följde sedan händelsen från ett närliggande café. Fler och fler samlades och mamma (-nyfiken) gick också dit. Då berättar ungdomarna som har samlats att de har ringt efter ambulans fem (!) gånger, men att de får ett lika otrevligt svar tillbaka som jag fick.

Efter nästan två timmar från det jag ringde kom så ääntligen en ambulans och en polisbil. Ska det behöva ta så långt tid? Mannen kunde ha varit död vid detta laget..

Jag förstår att ambulans och polis jobbar över stora områden, men jag förstår däremot INTE hur man kan vara så otrevlig som kvinnan var.


Sänder en stor bunke rosor till ungdomarna som snällt väntade tills ambulansen kom.


Hotell 2.0

På plats i Kristianstad. Och Andi har åkt till Åhus för att möta upp laget och spela ett par matcher i sanden. Vädret är sådääär så jag väntar att åka dit tills i morgon. 

Idag ska även halva (nästan) släkten anlända hit. Katta och barnen, Håkan & Maja, mamma pappa Matte. Ni hör. Det blir full rulle fram till söndag, så lag taddar upp med en tidning i sängen..

Jag saknar Ozzy.

Karlskrona.



Bilder från onsdagens mindre lyckade besök på Nivå.



Här blev det visst lite dimmigt..

--

Igårkväll åt jag och Andi av hotellets fantastiska grillbuffé, delade en flaska ännu godare rö'vin (Masi Campofiorin - testa!) innan den otroligt sköna sängen kallade och två klubbade sälar föll i djup sömn.Nu har vi precis varit och ätit frukost., och snart börjar det bli dags att bege sig till Kristianstad och Grand Hotell. Kom igen nu, solen. VISA DIG!



Utsikt.

?)=(&/%)=//#Q(#% !!

1. Mamma ska lämna bort Ozzy till mormor över helgen. 
Stackars kise. Han har verkligen iinte haft en skön, avkopplande semester. Längtar efter honom som fan. Ska bli så himla skönt att få hem honom på söndag. 

2. Andi ska träna halv tolv i morgon.
Trodde att vi skulle äta en lång frukost på hotellet, spendera dagen i Karlshamn (på väg till Kristianstad) men NÄ. "Jag visste inte.."

3. Huset..



Skjut mig.


Lägesrapport.

Så. Har checkat in på Scandic Karlskrona, bäddat ner mig och kollat på ett avsnitt Australiens TopModel. Nu ligger fokus istället på den underbara utsikten som vi har från rummet. Här kommer vi sova gott i natt. Halleluja vad jag älskar hotellsängar/rum. Hade vi fått våra drömmars hus hade mitt sovrum gärna fått se ut såhär.

MEN så fick vi ju inte huset. Kunde inte längre hänga med i budgivningen. Ska försöka förtränga det så snabbt som möjligt, och fortsätta njuta av semestern. 


En härlig bild från Kreta och Gramvousa. Nästan som Karlskrona. Bara nästan..


Go'mårren Karlskrona!

Är det inte meningen att solen ska skina? Det är i slutet av juli, men om man kollar ut genom fönstret skulle man kunna tro det är oktober..
Men sommar (i kalendern) ÄR det så nu sitter vi alla i shorts och ska strax bege oss över gatan och äta frukost hos konkurrenten.

"Titta när jag dansar.. titta på mig när jag dansar"

S80 var det här!

Så. Där var mina tolv arbets-timmar denna veckan till ända. Nu är det dags för nästa lilla semestertur. Nämligen till Natti & Ted i Karlskrona. Ska bli himla trevligt att äntligen komma dit.

Och dit kommer vi i våran nya bil. Spinner fint längs vägen kan ni tro :P



Go'morgon bloggen!

Gud, vad underbart det är med semester.. fast igår (och idag) blev det ett kort EH-pass.

Kort men ack så stressigt.

Det är härligt att så många turister väljer att komma till Ystad, även om ALLT tar typ 200% längre tid än vad det gör övriga året. Charmigt med kontraster enligt mig.


En bild från Elafonissi-stranden. Längtar redan tillbaka..

Hem ljuva hem.

Då så är vi äntligen hemma igen. Trötta som fan (sov inget inatt) är det nu dags för att tagga till mexikanskt gille. En dusch och lite bodyskrubb ska nog hjälpa oss på traven..

Bilder från semestern kommer i maren.

Trevlig kväll!

Gung-gung-eli-gung!

I morse blev vi upphamtade halv tio med das ture-turistbuss.. Och sen bar det ivag till Kissamoss hamn. Forsta stoppet var Balos bay, en heelt fantastisk plats. Om vi var pa "Maldiverna" i mandags,. sa vet jag inte var vi var idag. Detta var grymt mycket battre.. Guiden beskrev platsen som att man ar med i tv-serien Lost, och det ar bara att halla med.. Helt ode, och underbart! (ja, fler bilder blev det saklart.)

Efter det akte vi till Gramvossa, ocksa ett helt ode stalle med fantastisk strand. 

Sa efter en hel dag i solen har vi nu battrat pa brannan rejalt vilket passar perfekt for vi har namligen varan sista dag har i morgon. Trakigt, men dagens sanning..

.. och sa en rapport till.

Igårkväll tog vi som sagt lokalbussen till Chania, och DET var en upplevelse. Vi holl oss i gamla delen och dar var massa med sma grander, och massor med folk. Nar vi kom ner till hamnen (passerade Starbucks..) fick vi ett bord precis vid havet och dar satt vi och at den nog godaste middagen, an salange..

Idag blev det sovmorgon till 9.05, sa det var bara att torka somnen ur ogonen och bege sig till frukosten (stanger halv tio..) En frukost som for min del bestar av en skal grekisk yoghurt med aprikoser, samt ett agg. Och sa apelsinsaft/juice..

Hela dan pa stranden igen.. och idag var vagorna aaaannu hogre, sa vi fick alternera havet med poolen, annars blev ett enkelt dopp varldens projekt.

Nu ska vi strax bege oss till natt trevligt stalle och ata middag..

Haj!


Kreta 2.0

Kalimera! (hej pa grekiska..)

Kretas "Maldiverna" levde verkligen upp till sitt namn. O herrejesus vad fint det var. Minneskortet pa kameran fylldes pa en hel del..
Resan DIT dock, var nagot helt annat. Tog en eviighet pa de snirkliga vagarna uppe i bergen plus ett stopp dar vi skulle besoka en droppstensgrotta. 926589 miljoner trappsteg bara, liide varmt. Andi lyckades aven med bedriften att snubbla och dra i sonder sin ena flip-flop. (nu har han kopt ett par en-gangs.. for 3 euro.)

Idag har vi pressat pa stranden hela dagen. Din javel vilka vagor det var, over 2 m. Det var inte speciellt svart att komma under vattnet,, vilket jag gjorde. TVA ganger! Det var faktiskt ganska laskigt att rulla runt dar under men nar jag antligen kom upp hade jag bikinin full med sten och ett harband mindre. Huuh..

Nu ar ga-borts-skjortan pa och vi ska strax bege oss in till Chania med lokalbussen for en bit mat.

Forresten, sa jag att Andi badade med rums-nyckeln i badshortsen halva dan?
Man slutar aldrig forvanas.,


Kreta 1.0

Hello Sweden!

Tankte bara skriva lite snabbt om hur vi har det har i hettan. Ja, herregud vad varmt det ar. (dock tycker Andi att det ar kallt i vattnet, och blir valdigt stolt nar han har badat mer an tva (!) ganger innan 12..)

Vi kom till hotellet vid lunch-tid igar och svirade genast om till strandkostymen. Har ar superfint verkligen och jag ar valdigt glad att vi valde detta hotellet.
Nar kvallen kom tog vi en promenix i "byn" och at pa ett stalle uppe i berget. Svettigt var det men nar vi antligen kom upp fran backen var utsikten over havet fin-fin och vart varenda svettdroppe.

Idag var vi uppe med tuppen och at frukost innan vi parkerade oss nere pa solstolarna igen.. och dar har vi legat tills nu, bortsett fran lunchpaus.

I morgon ska vi till Kretas "Maldiverna" dar det utlovas rosa strand och turkost vatten som ska vara nagot kallare an vad det ar har.. Undrar om Andi kommer bada?

Hur har ni det dar hemma? Regnar det?

Nu blir en symfoni av after-sun! Vi hors senare i veckan.

Bilder från YSB.

JAAA, kameran är återfunnen och ingen är gladare är jag. 

Se så härligt vi hade det när vi var på Saltan i onsdags eftermiddag. Man skulle kunna tro att vi redan har åkt utomlands!


Kallt och härligt dopp i deras "isvak". (4 grader..) Tror ni Andi badade?



1. Innomhuspool. 2. Snygga (?? badtofflor. 3. Skogsbärs-smoothie.

Fin-fin eftermiddag.

Igår lyckades jag sluta halv tre. Underbart! Så jag tog cykeln till Helsa På och tog en supergo' varm macka med massa sallad och till det deras ljuvliga raberbersaft. Lizette, Harry & Camilla mötte upp och vi satt och svettades ett tag där på gården så det blev ett glas flädersaft också..

Vid fyra, när Andi slutade, åkte vi ut till Saltan och tog en sväng i SPA-avdelningen innan det var dags för våra behandlingar. Ååå, vad skönt det var att bli skrubbad. Det rekommenderar jag varmt!

Självklart har jag tagit massa bilder, men kameran är borta. BORTA. Andi "tog hand" om den.. frågan är, vart är den nu?

:/

Go'morgon på er!

SÅ. 

Efter en dusch har jag nu piggnat till efter en mycket jobbig natt. Kunde inte somna, jag bara låg och vred & vände på mig. Sen när jag ääntligen lyckats, börjar jag drömma något fruktansvärt så nu i morse vaknade jag av att jag grät. Moget. 

Men, men. Nu äro väskan är packad med bikini, för efter jobbet i eftermiddag sticker vi ut till Ystads Saltsjöbad och spenderar kvällen där. Jag ska få nån kropps-skrubb (perfekt för semesterbrännan!) och Andi ska få fotvård. Läängtar.

Klockan borde bli fyra typ NU.



En underbar kväll i hamnen.


Ikväll har Ystad visat upp sig från sin absolut bästaste sida. Vindstilla, sol & värme.. Jag låter bilderna visa hur skönt vi har haft det.

B-A, Katarina, Jonte (som styr båten), Pernilla.. och Andi's lår.

One night in Bangkok. Eller nä, förresten.. Två nätter i Karlskrona!

Onsdagen & torsdagen i vecka 29 ska jag & Andi upp till Karlskrona på besök. Ska bli superkul, har aldrig varit där (mer än i handbollshallen) så vi har fixat bästa sällskapet, Natti & Ted, som ska visa oss allt..

När torsdagen kommer drar Natti tillbaka till Ystad och vi tänkte först att vi skulle hem då också. Men. Vi ombestämde oss.. Så nu blir det en natt till i Karlskrona, men byter då ut Natti's & Ted's place emot Scandic.

Det ser väl trevligt ut?


Blommor.

Igår, innan jag skulle dra igång spinningpasset, kom Chatrine med fina blommor och välkomnade mig till spinningfamiljen och Friskis & Svettis.

Titta så fint det blev!



TUSEN TACK!

Trädgårdsfest i Köbinge.

I lördags bjöd Evve och Henke hem. Eller ja, undrar om de räknar huset i Köpingebro som hem? Men vi var iallafall i trädgården vid huset som de håller på att renovera. De hade ordnat jättefint i tältet som snart fylldes med härligt folk OCH blomflugor som svärmade uppe i taket.

Vi grillade och lekte roliga lekar. Jag, som var kapten för mitt lag, lyckades suga/snurra/bita ett "Elefantsnöre" snabbast belönades med snaps. MMmm (?) 



Sen drog ett gräsligt väder in över oss med ösregn och åska men i tältet tändes värmeljus det blev hur mysigt som helst. Titta själv.. <3



Tusen tack, Evve & Henke, för en superrolig fest!


Huuh.

En i Ipren en Panodil. Och en dusch.. Det gör susen. Så nu är jag redo för jobb till halv fyra, sen är det trädgårdsfest i Köpingebro. Måtte vädergudarna komma på bättre humör!

Att laga mat till sig själv är bottentradet.




Så därför blev det lite ihop-plock. Och så ett glas vin förståss. För ja, det är ju faktiskt freda'.

.. och vad händer med IFK?

Det "unga" laget med alla (?) pågar från stan' gjorde riktigt bra ifrån sig och var så nära att bli ett elitserielag kommande säsong. Men. Så blev det ju inte. Det vet vi alla..

Nu följer vi deras tuffa väg, med spänning.. Jag håller alla tummar & tår för att det ska gå vägen och att vi kan se både vitt OCH rött i ÖP-hallen till hösten.



RSS 2.0