2009 vs. 2010

Då.
23 grader varmt. Solen stekte på våra axlar när vi satt på filtarna i Stadsparken. Folk så långt ögat nådde. Såg man egentligen gräsmattan för alla spritflaskor? Spontana snacka med sällskapen bredvis. Har ni korköppnare? Vände ansiktet emot solen, innan den försvann bakom träden. Parkhänget slutade runt tidig eftermiddag.

Nu.
Tjocka moln. Har det börjat regna? Position sängen. Klockan är halv tio. Helgens planer är mycket oklara. Blir det @ Rappes ikväll., eller kanske middag på Soft? Men först ska jag jobba en stund., och gå på banken.

Hur är ert Valborgsfirande??

E.T?

Det är något vääldigt knepigt med min dator. Det skriver nämligen eeeeeeeee när det själv känner för det. När det är läge liksom. Det kan var nu, när jag skriver. Men det kan också vara när jag iinte skriver. Vad kan det var? Är det virus? Det var ju inte så längesen som Jakob fixade allt det där.., Jag blir matt. Är det läge att schöba ny? Den har ändå snart fem år på nacken. eeeeee <- Där kom det igen.. Skumt!


Hur kan man lämna en prinsessa?

Fick nästan en chock när jag läste på aftobladet.se att "Madeleine och Jonas går skilda vägar" Va? Hur? Vad hände där liksom? Sveriges snyggaste kvinna, som till på köpet är prinsessa. Var fanns hjärnan när Jonas bedrog henne? Kanske på nån jorden-runt-resa.., för det var fan inte smart gjort, det ska gudarna veta. Men nu får han väl stå sitt kasst då. Kanske tycker han att det är skönt att komma ifrån den något speciella (?) famlijen han hamnat in? Eller har han nu mest ågren i Sverige? Vem vet. Vem vet..

Förresten, jag har börjat få faantastiskt ont i höger handled när jag har den i vissa läge. Ball att krämporna redan börjar komma, men det är ju bara två veckor till 25. Vi ses på Göken!




Aprilväder.

Igår kom en hagelskur., nu vaknar jag med solen i ögonen, och läser man hur vädret blir till helgen står det minst 15 gradet (plus, ska kanske tilläggas) Inte konstigt att man står vid garderoben med huvudbry varje morgon. För faktum är att man vill vill vill börja klä sig lite "somrigare" men när det bara är runt fem grader när man cyklar till jobbet känner jag nog att vårkläderna kanske får vänta ett liidet schlag till.

Nu ska jag kila ner till Saluhallen och införskaffa mig lite go' frukost.
Ses.



Vardagshjältar.

Igår blev det en liten spontan mys-fylla på rö'vin. Lizette, Emil & Stiffe var här hemma och vi hade ytterst trevligt. Inte varje dag man har trevligt sällskap till kvällsmaten nu förtiden. Tyvärr. Så jag kan inte sticka under stol med att jag var liite mör när jag klev upp ur sängen i morse., men en dusch och en stadig frukost senare var det helt okej igen.
Dagen på jobbet har varit full rulle. Och det är väl så det ska vara? I morgon är det lika dan dag, om man kollar i bokningsblocket, så det ser jag fram emot.
Nu har jag sjunkit ner i soffan och ser andra halvlek av Sävehof - Guif. Och sen tänkte jag avancera till sängen. Det blir en tidig kväll ikväll.

Haj haj.

Min helg med Glenn, Glenn & Glenn.

I fredags, runt 18-tiden, gled jag och Öresundståget in på Göteborgs centralstation. "Äntligen här", tänkte jag medans jag lyfte ner mitt bagade ifrån hyllan ovanför min sittplats. Ja, för det var veerkligen längesen jag & Mikaela träffades. Nästan exakt två år sen. Två år.., Men det kändes inte så hon kom och mötte upp mig. Kanske mer som.., förra helgen? Eller nått. Vissa människor behöver man inte träffa så ofta, för att veta att man är vänner.
Sen på kvällen var vi på grym AfterWork på Excet. Sveriges goaste mojitos för 53 kr. Jag var i himeln. Lördagen var chill.., vi kom på att vi nog mådde lite dåligt ändå, vilket kanske inte var så konstigt när vi väl började tänka på hur mycket vi hade druckit. Thai-mat & dusch.., sen var det kväll igen. Förfest. Och Excet.
Och igår packade jag ihop mina tillhörigheter (tror inte att jag har glömt ngt?) och begav mig hemåt. Väl hemma, efter fyra timmar på tåget, frossade jag i Tacos hemma på St Knut.
Borta bra - men hemma bäst.




Jag lämnar skeppet.

I morgon, kring lunch, börjar jag min resa till Göteborg.. Äntligen ska jag komma iväg. Det ska bli så himla kul, och ni anar inte hur mycket jag har längtat. Typ sååååååhäär mycket, eller nått. Just nu går tvättmaskinen på högvarv för jag har aabsolut ingen som helt aning om vad jag ska packa med för kläder. Och jag är väldigt dålig på att planerasånt SÅ vi får helt enkelt se på vilket humör jag är på i morgon när jag vaknar. 

Nu  önskar jag er alla en trevlig helg. För det ska bannemaj jag ha.
Puss!




Detta är kärlek.

Jag klarade det!

Nu är det fixat. Efter många veckors pust och stön. Efter oändligt många "öppna-nu-brev".., så är det klart. Jag pratar förståss om bankID (-möget?) Jag hade förberett mig mentalt på att jag skulle behöva sitta timmavis framför datorn och slita mitt hår.., MEN. Men, men.. Det gick helt smärtfritt, och saken var biff på typ två minuter. Det tackar vi för. Och nu har jag till och med betalt min första räkning UTAN lilla bankdosan,.

Halleluja moment.




Morgonstund.,

Att vakna 1½ timme före alarmet ska ringa KAN vara vääldigt frustrerande, segt.., och riktigt drygt. Men inte just idag. För idag kände jag mig otroligt pigg, redan halv åtta (undrar vad som är fel?) Så nu har jag läst tidningen, ätit frukost, men The Voice som sällskap.., och diskat. Fantastico! Kan inte alla dagar börja såhär?

Efter duschen har jag några ärende jag måste uträtta, bland annat köpa kuvert till fest-injudningarna.. innan jag ska till jobbet. Och efter jobbet är det spinning i vanlig ordning.

Vad händer ikväll?




En tiidig septembermorgon förra året.
Någonstans mellan Ystad och Tomelilla.


Drömmen om Zlatan.

Jag vet inte vart i världen jag var, men jag hade blivit uttagen till att spela med landslaget i fotboll. Alla i "mitt" lag pratade bara spanska (?) UTOM Zlatan. Vi spelade på en arena (?) som bara hade läktare på en sida. Min position i laget var vänster mittfältare och i bara badskor, jag hade gjort av med fotbollsskorna, slog jag en riktig smörpassning fram till just Zlatan. Alla jublade, och när jag sprang fram och gratulerade honom till målet sa jag något (som jag inte kommer ihåg nu..) på min bredaste skånska. Han hade inte hört mig prata förr, jag menar.. Zlatan är Zlatan. Han bryr sig inte om något annat än bollen. Efter det blev vi typ bästisar och när matchen, som vi vann med 9-1, var slut satt vi och pratade jättelänge..

Haha! Vilken dröm! Vart kommer allt ifrån? Det hände massor med saker i drömmen, men det kändes som den röda tråden var att jag blev av med allt. Jag hittade inte träningsoverallen när det var tid för nästa match tillexempel. Jag hittade inte heller ut från omklädningsrummen. Minns att allt såg lika dans ut och där var säkert 20 omkläderningsrum, i en saling röra.
Är det någon som är drömtydare? Så får du gärna berätta varför jag drömde såhär? Haha. Hade varit sjukt kul. Håller jag på att bli knäpp?





Pre-träning.

Klockan är runt fyra och det är snart dags att börja förbereda sig inför träningen. Det gör jag bäst genom att spela hög musik och äta något som får upp energin extra mycket.. Men fram till det är dags, tänkte jag ligga i sängen och läsa (?) klart Hänt Bild. Jag har öppnat alla fönsterna i sovrummet och har dragit täcket upp till näsan för att inte dö av frostskador., men jag älskar verkligen att andas in frisk luft. Men något är fel? Jag har hört en hund skälla konstant i 20 minuter. Undrar vad det är med honom? Behöver han hjälp? Stackars.




Snart..


Festligt.

Idag ska jag fixa & trixa med inbjudningarna till våran fest. Ska bli så himla kul! Dock har jag inte riiiktigt bestämt hur de ska se ut än. Men jag ska ta mig en kopp te nu så kommer säkert kreativiteten fram, tror ni inte?
Berättar sen hur det blev.
Annars är det inte så mycket som händer på lediga-dagen. Träning kl 17 (Jörgen, krya på dig!) och sen efter det ska jag jobba ett par timmar.

Kram! <3


Visningen!




Det var hur kul som helst igår! Synd att man inte levde på 50-talet. Kläderna, håret, sminket.., Men men - finns ju inte sååå mycket att göra åt det nu. Vi får helt enkelt finna oss i att leva här och nu!

Slut.

Ikväll blir det först grillning nere i Båtklubben med David, Pernilla & Marco. Sen förflyttar vi våra små gumpar hem till Micke & Lizette för ytterligare festligheter. Jag måste tagga känner jag, för just nu har jag ingen ork till att ens sitta rakt upp i soffan. Dagen (mässa, visning) har sugit musten ur mig..

Taggning pågår.., tagga. Orka. Inte somna.



Långsamma minutrar.

Alltid när jag kommer hem för dagen brukar Ozzy komma och hälsa. Han jamar, vill bli klappad., och få mat. Idag när jag kom hem.., kände jag direkt att det var något som iinte stod rätt till. Jag gick in i hallen, som vanligt. Tog av mig jackan & skorna som vanligt. Men Ozzy kom INTE som vanligt. Den första tanken som slog mig var att han hade vält ner en kruka. För det har ju hänt, och då är han livrädd. Jag gick runt och kollade i lägenheten, men allt var som vanligt. Dock iingen katt. Letade på hans favoritplatser, där han brukar mysa.. men hittade inte honom. Lite panik ifann sig då i min kropp och jag började tänka på om jag glömt att stänga fönstret. Har han hoppat ut? Eller om han snabbt smitit ut genom dörren när jag gick i morse, utan att jag sett det?
Jag gick ut på gården och letade. Men hittade honom inte., Jag kom upp i lägenheten och kände att jag hade en stor klump i magen. Var har han tagit vägen? Men så kom han fram, helt plötligt. Ifrån garderoben som tydligen hade stått på glänt.
Så konstigt. Undrar varför han inte kom fram? Antagligen den enkla anledningen; för att han låg så bra., och inte orkade röra på sig. Men fy vad rädd jag blev :/ Inte en gång till, Ozzy..



Dessa djur..


Solo.

Det är tråkigt att vara ensam.., Idag har varit en riktigt "jag-känner-mig-mest-ensam-på-hela-jorden-dag". Jag har tänkt en massa. Vad är rätt? Vad är fel? Är det såhär jag vill att det ska vara? Så därför var det riktigt skönt att träna nu ikväll. Att tänka på något annat i ett par timmar.
Men så nu.
Hemma igen.
Ensam.
Jag har redan bäddat ner mig i hopp om att vakna med en annan känsla i morgon. Att solen skiner. Att livet är underbart. Att det löser sig.
Hoppas, hoppas..,




Åh, Elvis..


Ett beslut måste fattas.

Funderar på att köpa ett par låga Converse. Blåa. Vad tror ni? Det blir iaf inte samma jakt som med mina vita., för dessa finns i stan'. Thank God.

Annars? Tillbaka till jobbet efter påskledigheten.., och handboll igår. Handboll idag. Spinning i morgon. Visning på lördag.


Ljuva lörda'.

Och så ligger man hemma en lördag. Faktiskt inte dumt alls., att just bara ligga. Har varit ute en låång runda med Anton (farmors hund..) nu ikväll, och det fick sätta punkt för denna dagen. I morgon runt lunchtid åker vi till Håkan & Majsas stuga ovanför Kristianstad. Förhoppningsvis är vädret detsamma som idag, vilket innebär mycket utomhusaktivitet. Sen blir det övernattning, alla 10 st (tror jag vi är..) Ska bli riktigt mysigt.

Gonatt, partyanimals.



<3


Grillpremiär - done.

Igår bjöd Matte hem på grillning. Hemmagjorda burgare, korvar och revben i en härlig symfoni. Vi spelade kort och tärnings-spel.., och hade allsång till "En kväll i juni" så att grannarna gnällde. Jag kämpade fortfarande emot en viss bakfylla så för mig blev det tyvärr inte "årets skott" som jag tidigare utlovat. Men jag hade hur trevligt som helst ändå.
Vid halv tolv åkter vi till LiteMer och vi mer eller midre öppnade stället, inte en kotte när vi kom.. men som tur vad ändrades det gaanska snabbt. Vid halv två tog jag min jacka och begav mig hemåt..

Idag mår jag prima skinka! Det blir fika i solen, löpning i solen., och ha i övrigt en riktigt härligt lördag.
Kram på er!


RSS 2.0