Djursex.

Just nu pågår det en debatt om djursex på The Voice. Alla blir sjukt upprörda. Och frågorna haglar. Men Olle är coollugn. Han berättar om (vääldigt sjuka saker!) att tillexempel fram till 1944 var det förbjudet att ha sex med djur och ytterliggare 50 år tillbaka blev förövaren OCH djuret levande begravda tillsammans. "Varför djuret!? utbrister Josefine" Och Olle förtydligar att djuret kunde ju faktiskt ha förfört.
Nu däremot finns det ingen lag emot djursex. Dock får du ju inte skada djuret.. Men även där säger Olle att det finns vissa som är väldigt mån om att djuret också ska ha det skön..
Örk! Jag mår illa av denna debatten.
Nu ska det handla om sex för oss normala människor. Sex mellan två (eller fler) människor. Thank god.

Nu börjar det bli dags..

.. att komma i stämning för lördagen. De vita kläderna finns, men jag har inte provat de och jag har inte gjort de personliga. Och jag har två alternativ.
Alternativ 1. Mina vita Nike-skor. Nike-märket är knalligt rosa. Om jag tar de så tänkte jag göra min helt vita t-shirt lite rosa, med hjälp av barnfärg från jobbet.
Alternativ 2. Se ovan. Fast byta ut Nike-skorna till svart/grå Converse. Och barnfärgen till svart.

Vad tror du bli coolast?

Mojito-night!

Åh, vilken ljuvlig morgonstund. Det doftar kaffe i hela lägenheten. Säkert tio ljus är tända och de sprider ett härligt lugn. Nyhetsmorgon i bakgrunden medans jag skummar igenom aftonbladet.se. Men nu måste jag börja göra mig i ordning för jobb.

Ikväll är det Tjejfest hos Tove & Lee. Singstar, pizza & vin har utlovats. Kan man annat än gilla det? Ses på LiteMer.


Betyg på Prästen.

I Wallanderfilm-mått räknat måste jag nog säga att den faktiskt är bland de bättre md Krister henriksson. Väldigt spännande vänding på slutet. Helt klart sevärd.

Wallander 19 - Prästen


Nu ska jag till veterinären med Elvis. Hoppas inte att det är något allvarligt med honom.


Löpning är kärlek.

Igår vid halv sju-tiden snörade jag på mig joggingskorna och gav mig ut på en tur. Maxvolym i hörlurarna & mössa, sen var saken biff. Faktiskt riktigt skönt och jag måste erkänna att jag trodde att konditionen var sämre. Kul att bli positivt överraskad ibland.
Och idag när jag vaknade kände jag mig myket piggare. Nu vet jag inte om det är lite (mycket?) psykiskt men skönt kändes det iallafal.. Låren är dock lite stela, men sånt får man ta. Då känns det att jag har tränat och jag blir påmind hur duktig jag var.

Ikväll ska jag se den nya Wallanderfilmen som har kommit ut idag. Prästen. Jag återkommer med mitt betyg.

Ciao!

Dessa bilar.

Sitter och tittar på The Voice (mitt frukostsällskap varje morgon..) och snart ska Josefine övertyga Jakob att hon kan smaka skillnad på Ahlgrens bilar. Röd. Grön. Vit. Jag är ett stort fan av just dessa bilar men jag kan faktiskt inte minnas att de smaka olika. Det är nog ögat som avgör.., tror jag. Och Jakob. Nu ska vi se hur det går..


Elvis urartar.

Förra veckan köpte jag mig ett nytt täcke. Riktigt gosigt - fluffigt & varmt. Täcket låg i en slags tygväska.., och det är just denna tygväska som nu mera har blivit Elvis favoritleksak/gömställe. För visst är han omöjlig att hitta när han ligger under/i den?


                

                            Haha!


På begäran.

                                                 

Bilder från min promenad hem från Tomelilla för någon helg sedan. Visst ser det vackert ut? Dessärre hade jag en motvind på gissningsvis 20 sek/h. och en kroppslutning på 35 grader, typ, vilket resulterade inte en mindre smickrade tid till Herrestad. 2½ timme. 
Jodå. Så att. Eh. 


Instängd.

Igår, söndag. Solen sken. Vindstilla. Jag hade kunnat ta en lång promenad längs havet (ja, jag tänkte faktiskt att jag skulle göra det..) men istället valde jag att bli hemma. Diska, dammsuga, sortera. När jag var klar med det, hade jag dels en relativt nystädad lägenhet OCH en liten börda mindre på mina axlar.
Jag skulle träffa Andi vid fyra-tiden för att åka in till Malmö, så jag bestämde mig för att ta en lång arm dusch. Så, in med (nästan) alla ljus i badrummet och full värme på vattnet. Ja, ni vet som om man skulle tappa upp ett bad, men saken är att jag inte har något badkar.
Nåja, mysigt blev det iallfall. Visst?


Ålderstecken.

Mina visdomständer börjar se ljuset. Väster nere och höger uppe. Ja, jag känner de med tungan. Många säger att det kan göra jätteont, men än såläge känner jag absolut ingenting. Och det tackar vi för.

RIP Bimbo.

När farfar dog, för snart tio år sedan, fick farmor en hund av min moster Marie. Hunden, Bimbo, en stor svart blandras som inte ville vara kvar ute på Maries gård bland alla jobbiga hundar. Det var för myket stök helt enkelt. Hon ville bli stadsbo. Och farmor blev överlycklig. Ja, Bimbo också för den delen. Sällan har jag sett en hund ha det så bra. Leverpastej dagligen, ägg ( för pälsen ) varje lördag, lugnt & skönt. Och stugan i Löderup. Ja, det var nog det bästa. Där kunde hon ligga och njuta i gräset, lugnt & skönt.
Så igår kunde hon inte resa sig upp. Bakbenen ville inte mer. 
Bimbo somnade in någon gång efter fyra på eftermiddagen.
Lugnt & skönt.
Nu ligger hon begravd där hennes liv började. Ute hos Marie, och de andra jobbiga hundarna. Jag är övertygad om att hon sitter uppe hos farfar i himlen och blir kliad på magen. Non stop.

Vi ses Bimbo. Hälsa Ronja.


Yankee candle..

.. cinnamon & suger som jag fick av Pernilla brinner nonstop hemma hos mig. Dels sprider det lite härligt mys men det är ju doften som är det bästa. Nästan som nybakade kanelbullar. Det ni..

Nu ska jag bege mig till ÖP-hallen och se IFK - Västerås. Med handen på hjärtat tror inte det blir så värst spännande. Västerås har inte lyckats ta ett enda poäng i årets allsvenska.. och de har en dryg bussresa i benen. Nä, detta ska bli enkelt. 2 poäng. Check.




Kärlek


Första snön.

Idag, runt lunchtid, hände det. Snön kom. Säkert 20 flingor. Lätt. Åh, jag blev så sugen på att göra snöänglar. Hah! Nu säger de på tvn att det kan komma mellan 1 cm - 5 cm i natt. Varning för trafikkaos med andra ord.



Snart dag att ta in granen igen, Matte.


Vad är felet på djuret?

Tre dagar i rad har Elvis kissat i sängen. Ja, alltså Katten Elvis. Ingen annan. Jag vet inte riktigt vad som är felet på honom. Ska ringa till Gamlegård i Skivarp i morgon, de var så söta där när katterna skulle kastreras för snart ett halvt år sedan. Måtte de hjälpa mig.., eller ja, snarare Elvis.



?


Jag hjärtar Köpenhamn.

08.05 ringer mobillarmet (Joakim Hilsons - Då kommer stunden..) i går morse. Snoozade en gång, sen gick jag in i duschen. Stod läänge. Nästan på det varmaste. Så spegeln hade ju sen dessvärre immat igen totalt när jag skulle sätta i linserna. Men med den erfarenheten jag har (har ju haft X antal år nu..) så fixade det sig, även med imma på spegeln.
(Oj, jag sämmer att detta kommer bli ett långt inlägg..)
Jag mötte Andi för frukost på Hartmans.., för att sen gå en sväng på stan för att inhandla saker (läs; skor & klänning) till vår 'jobb-weekend'.
11.08 rullade tåget från stationen i Ystad med destination Köpenhamn. Regnmolnen låg tunga över sundet och jag hoppades på att dropparna skulle utebli. De gjorde de inte. Men de kom i väldigt liten mängd och vår promenad till The Squere gick smärtfri. Förutom en överförfriskad göteborgare i 45årsålden.
Kl 18 började visningen på Vesterbrogade och innan dess han vi med både lunch, rö'vin & Mc Donalds. När visningen var slut blev det en del tranbärsdrinkar och såklart - fotbollsmatchen med stort F. Så. Punkt. Alla vet vi hur den slutade..
Vi drog hem till hotellrummet igen, två trevliga trelleborgstjejer hängde på, och vi drack Bacardi Breezer så det stod härliga till. Mm. Melon & ananas är mina favoriter. Och till ljudet av Hope & glory från min mobiltelefon kom vi sakta med säkert i stämning för en galen natt i Köpenhamn.
Vi gick till ett ställe som heter K3. Har ni varit där? Inte? Då rekommenderar jag det STARKT. Stället/miljön var hur cool som helst, jag menar tjocka bjälkar & snea golv kanske inte tillhör det man är van vid. Eller jo, kanske just det där med snea golv. Men det är ofta ett tecken på att man är något överförfriskad. Så var det inte i detta fallet på K3. Det skulle vara så.
Tror vi slockade vid fem-tiden, och innan dess hade vi hunnit med Mc Donalds (igen!) och när alarmet ringde 9.30 kan vi ju inte sticka under stol med att vi var sjukt trötta.
Hotellfrukost. Yes, please.


 

The Squere på Rådhustorget


Is it true?

You say you really know me
You’re not afraid to show me
What is in your eyes
So tell me ’bout the rumors
Are they only rumors?
Are they only lies?

Falling out of a perfect dream
Coming out of the blue

Is it true? Is it true?
Is it over?
Did I throw it away?
Was it you? Was it you?
Did you tell me
You would never leave me this way?

If you really knew me
You couldn’t do this to me
You would be my friend
If one of us is lying
There’s no use in trying
No need to pretend

Falling out of a perfect dream
Coming out of the blue

Is it true? Is it true?
Is it over?
Did I throw it away?
Was it you? Was it you?
Did you tell me
You would never leave me this way?

Is it true? Is it true?
Is it over?
Did I throw it away?
Was it you? Was it you?
Did you tell me
You would never leave me this way?

Is it real? Did I dream it?
Will I wake from this pain?
Is it true? Is it true?
Is it over?
Baby, did I throw it away?
Ooh… is ït true?


Många frågor. Undrar när man får svaren?

Tar det piano.

Fredag. Jobbade till sex, sen cyklade jag till mina föräldrar och hämtade min weekendbag som jag ska ha till Köpehamnsturen. Lånade deras kamera också.
Sen ville mamma & pappa bjuda ut mig på middag och det tackar man ju inte nä till. En hamburgare + en halv marängswiss (?) senare ligger jag nu utslagen i sängen och chippar efter luft. Kan magen sprängas? Den som lever får se.
Nä, dags att sova. När är det lagom att gå upp tro? Åtta kanske? Ja, jag ställer alarmet på det.. sen får vi ju se hur monga snooze det blir. Haha!

Förmodligen bloggar jag inte innan jag åker i morgon.. så ha en trevlig helg, och glöm inte att stryka sverige-tröjan ikväll.

Kram! <3

En perfekt start på helgen.

Det är fredag. Solen skiner! Joakim Hilson (alarmet på telefonen) väcker mig 8.50. Drar på mig mjuka kläder, tar tvättpåsarna i min hand och beger mig ner i tvättstugan. Och nu jobbar maskinerna i källaren för fulla muggar. Vilket jag är nöjd med. Nu ska tvättberget bort.
Och jag ska förbereda packningen inför helgens festligheter.

Världen är liten.

Idag har jag haft två stycken nya kunder på jobbet. Först Maria. Hon var nyinflyttad från Sjöbo och hon undrade om vattnet här var 'hårt'. Ja, jo. Det är det ju faktiskt. Hennes hår hade nämligen blivit väldigt torrt och tråkigt. Vi satte igång och klippte. Ja, en bra bit blev det. Kanske 5 cm. Då kom Alexandra in på salongen. Och min kund i stolen (Maria) och Alexandra hälsade glatt på varandra. Alexandra i sin tur, är dotter till Tomas & Christina som är väldigt goda vänner till min familj. När Alexandra hade bokat tid, och gått igen, så var jag ju tvungen att fråga Maria hur hon kände Alexandra. Då visar det sig att Marias son spelar i samma lag som Alexandras lillebror. Hänger ni med? Och sen visar det ju sig att pappa hade varit ute och festat med Tomas (Alexandras pappa) och 'Rasse' (Marias man) förra helgen.
Så då 'kände ' ju jag & Maria varandra. Nästan iallfall.

Nästa 'nykomling' var Oskar. Långt hår som skulle bort. Kanske helsnaggat? Men nä. Där avböjde jag. Vi klippte kort på sidorna och långt uppe på ala James Dean. Skitsnyggt! Samtalen gled in på idrott (läs handboll) och han berättade bland annat att hans kompis (Carl) var hjälptränare i Ifk. Så jag berättade att min lillebror spelade där. 'Jaså, Mattias' sa han och skrattade. (varför han skrattade förtäljer icke historien..) Då visar det sig att Oskar hade varit med i Tyskland förra året när handbollsgymnastiet (som min lillebror gick på) varit där och spelat turnering.

Som det kan gå.. Visst är det härligt att bo i en småstad?


Halv sju hos Marco & Pernilla.

Lax. Potatis. Romsås. Avocado. Fetaost. Tomat.

Vit choklad. Hallon.

Hemmasatt flädersaft.

Godis..

Finner ni några fel? För det gör inte jag.


Höööst.

Nu är det dags att rota fram de stickade tröjorna. Typ. (dock kan jag inte ha stickat på mitt jobb) Men något annat varmt då. Har jag ens något varmt? Är det förresten kallt på jobbet? Ne. Det är det ju inte. Men vägen dit är KALL.
Sorry för allt klädbekymmer här i bloggen nu. Men så är det, och så får det bli.

Nu; frukost.
Förresten. Jag handlade på Konsum i förrgår. (ja, jag vet. Vad hände med Ica liksom..) Men iallafall. Jag köpte blandannat turkisk yoghurt. Så igår, när det var dags för frukosttajm öppnade jag locket och öööööe. Jag höll på att kräkas rakt ut. Heelt möglig. Grön. Hårig. Fy faan vad besviken jag blev. Där rök min frukost.


Jag behöver hjälp!

På lördag ska vi, som bekant, till Köpenhamn på 'kurs'. Kursen innefattar; på lördag catwalkvisning, mingel & FEST. Och på söndag är det 'look & learn'.
Jag har sjuk ångest över vad jag ska ha på mig. Jag vill vara 'finklädd' men ändå cool. Dessvärre har jag inte tid att åka till Malmö och handla.., så det får ju helt finnas på MQ, H&M, Lindex eller Åhléns.. eller Vila (de affärer/märken som finns i lilla Ystad)

Hjäälp!

Infall.

Lördagens fest slutade 05.30.., typ. Det var dags att gå och lägga sig. Jag intog soffan.., men världen snurrade. Jag kunde inte ligga mer. Satte mig upp. Försökte fokusera. Folk runt om kring mig hade somnat för länge sen. Jag försökte lägga mig ner igen, men nä. Fan. Detta går inte. Så jag fick ett infall. Drog på mig mina stövlar, strumporna hittade jag inte. Och gick. Ja, jag gick mot Ystad. Klockan var nog runt sju.
Jag gick och gick. Ena benet framför det andra. Ystad 17. Ystad 14. Ja, snart var jag hemma. Motvinden slog mig hårt, men jag vaknade liksom aldrig ändå. Jag fortsatte. Lastbilarna dånade förbi mig. Resterna från regnet for upp i mitt huvud. Jag hade precis passerat Herrestad.., då en bil stannar. Jag fick lift sista biten hem. För detta är jag evigt tacksam.

Go'morgon vinter.

När jag kliver upp ur sängen på morgonen går jag väldigt sällan och klär på mig direkt. Ofta går jag och gör frukost & kokar te. Sätter på Vakna med the Voice. Sen borstar tänderna & sminkar mig. Och SIST av allt är det dags att plocka på mig dagen klädval. Men nu.. Nu är det fantamaj för kallt för att springa runt här i min nattoutfit. Är det till och med dags att plocka fram mina duntofflor? Redan?


RSS 2.0