Cats.

Jag har två livfulla katter som ständigt hittar på med nya bus. De hänger i persiennerna (stavas det så?), har rivit i vartenda hörn av min relativt nytapetserade lägenhet. De har brottningsmatcher kl fyra på morgonen, och de leker med vattenskålen så att allt innehåll ligger på hela köksgolvet.
Trots detta älskar jag mina små djur. Skulle aldrig vilja bli av med de. Världens bästa sällskap.



Mjau!


RIP Ulf Larsson.

Hela natten har det regnat. Stora droppar som jag ett tag skulle komma igenom rutan. Men så blev det ju inte såklart.. Nu på morgonen när klockan ringde sken solen och himmeln är klar. Kan riktigt täka mig hur kallt det är ute. Vad ska jag ha på mig?
Jag loggade som vanligt in på aftonbladet.se och fick en chock av huvudrubriken "Ulf Larsson hittad död". Kära nån. Har var väl bara precis över 50? Och precis gjort en livsomvändning genom att banta bort halva sig själv. Men nu. Nu är han död. Borta. Jag var ett stort fan av Söndagsöppet och det är just så, som han var i det programmet, som jag kommer alltid kommer minnas honom.
Mina tankar går såklart till hans sambo som hittade honom livlös i hallen i deras hem.. Stackars.


 

Var det en hjärtinfarkt som tog ditt liv?


Brr, höstrusk.

Idag var det egentligen meningen att 3/4 av familjen Lundh/Axtelius skulle in till Malmö och handla kläder. Dock blev de ändring i planeringen i sista minuten. Morfar åkte in med ambulansen till sjukhuset på morgonen och mamma skulle upp till honom.
Så mammas plats togs av Elin. Vi handlade en del. Min bror köpte ett par jättesnygga skor, Elin något linne och jag en stor halsduk & ett par taights. Jag var på jakt efter något vitt att ha på mig på Sensation White men hittade inte så mycket. Hur lätt är det att hitta vita kläder i slutet av september?
Har istället beslutat mig för att göra något eget.. (med hjälp av mamma) Tänkte gå till tygaffären i början av nästa vecka och köpa något tyg, så får vi se vart det leder.

Nu ska jag göra hemmagjorda hamburgare. Det du, Stiffe. "hyym, hym.." Haha!


Lugn lörda'.

Igår efter jobbet var det kräftskiva med släkten från "mammas sida". Diverse lekar, go mat och trevlig människor i en saling röra. Vi elva-tiden körde dock mamma mig hem för då var jag mer död än levande. Såå ont i huvet, jätteont i halsen och TRÖTT. Somnade som en stock när jag la mig i sängen.., så idag är jag pigg (?) & gla' igen.
I eftermiddag är det YIF - Sävehof.., och sen är det kalas för mina kusiner.

Ljuva söndag. Bye.

En långtråkig torsdag.

Vaknade tidigt tidigt i morse och hade fruktansvärt ont i halsen. Vågade liksom inte svälja för jag ville inte uppleva smärtan. Gick upp och tog en Ipren (min räddare dessa dagar) och lyckades somna om sen igen. Halv tio ringde mamma och väckte mig med sin standardkommentar "Hej. Hur går det?" Jag var nog inte speciellt trevlig att prata med..
Nu är jag uppe ur sängen, ligger istället i soffan. Funderar på att gå ner i tvättstugan och kolla om där finns någon tvättid idag. Då har jag iallafall NÅGOT att göra.
Ska nog ringa upp mamma igen.., och fråga om hon vill åka och handla med mig. Behöver påfyllning. Och i morgon ska jag ju ha taco-kväll här, så det behövs handlas grejor till det också.
Mycket att göra.
Får se vad som blir gjort.


Halsfluss.

Fan fan fan!
Jag är sjuk.

Feber.
Halsont.

I morgon börjar kuren..
Fan.

Svininfluensan anfaller?

Igår, innan jag somnade, hade jag en konstig känsla i kroppen. Huvudet värkte och halsen pulserade.. Efter en Ipren och ett stort glas vatten slocknade jag ändå tillslut.
Men nu är allt katastrof. Halsen är rödare än Ifks tröjor (som för övrigt har hemmapremiär ikväll, som jag missar..) och fullt med stora vita prickar. Nooo.
Så nu väntar jag på att Novakliniken ska jag ringa upp mig, kl 10, så jag kan boka en tid.

Fan.

Paniiik.

I natt (nångång?) vaknade jag av en jävla smäll. Ja, det lät precis som när Wallander skjuter genom en glasruta (det har blivit mycket film på sistone..) Min puls nådde max på 0,2 sekunder och jag vill minnas att jag tänke "så, ja. Då var stunden kommen. Nu dör jag." Jag vågade liksom inte heller gå ut i vardagsrummet (lät som det kom därifrån..) så jag låg helt enkelt kvar i min säng, med täcket låångt upp över huvudet, och somnade tillslut igen.
I morse när jag vaknade hade jag glömt händelsen. Så jag blev väldigt förvånad när jag hittade min stora vas, som stod på bordet, liggades i mattan. Samt dekorationsstenar & ljummet vatten över heela golvet.
Tack då, kattj-vlar.

Hur var din morgon?


Det är måndag morgon..

.., och, ja. Solen lyser. Det har blivit en skön vana att vakna till. Idag är det måndag och min lediga dag. Men jag har verkigen inget inplanerat. Funderar på att hämta min cykel som står hos Majken, pumpa däcken och cykla till Löderup. Till farmor. Men vi får se. Jag får kolla hur det/om det blåser. Vill ju gärna iinte jobba i motvind.

Jihaa.

Idag har jag varit ledig från jobbet! Så himla skönt att förlänga helgen en smula. Dagen började med frukost på Hartmans.., och sen gick vi en sväng på stan. Andi köpe ett par grymma skor som var dyyra, och jag en klänning på MQ som var billig. Jojo, så är det.

Ikväll ska vi på Kick Off med Ifk. Sen får vi se vart festen fortsätter..

Hej helg.

(eftersom jag är ledig i morgon..)
Redan hemma med andra ord och nu SKA det fantamaj städas. Fattar varför det aaaldrig blir av, men nu MÅSTE JAG. Ingrosso på högsta volym så lovar jag att jag kommer urarta med dammsugaren.
Ikväll ska vi se Flickan som lekte med elden förresten (förhoppningsvis är inte alla biljetter slut.) Såg trailern igår och den ser sjukt läskig ut. Tur att man inte ska sova ensam..

På lunchen idag köpte jag ett par nya skor. Höstskor. Ja, det var kärlek vid första ögonkastet. Kanske kommer en bild lite senare.

"Leave the world behind youuuu.."


SOL.

Nu ska jag till Evelina och plocka av mina lösnaglar.., och påväg tillbaka till jobbet ska jag in om Åhléns i hopp om att de har ett par skor jag är på jakt efter.

Hur ser er fredag ut?

Blondiner HAR roligare!!

Så. Då var jag blond igen. Knappt 24 timmar stod jag ut. Jag han dock med att;
- få paniiik över att jag inte tyckte att jag hade några kläder som passade min nya hårfärg
- gå till Crispa och handla nytt smink (mossgrön ögonskugga och olivgrön/guldig ögonpenna)
- bli rädd för mig själv när jag går förbi spegeln
- känna att jag hade en peruk på huvudet..
Ja, ni förstår. Jag trivdes iinte. Skönt att det gick på ett kick att få tillbaka mitt blonda "svall" igen. Haha svall & svall förresten. I morgon kommer nog stora saxen fram..

Blondie blir kopparbrun.

Så. Nu jag har blivit väldigt moderiktig, i allafall när det kommer till håret, för jag har nämligen (som ni kaanske har listat ut på rubriken..) gått och blivit kopparbrun. Förvandligen skedde för ganska exakt tre timmar sedan så jag är nog fortfarande lite i chock. Vart tog mitt blonda hår vägen liksom? Men när chocken har lagt sig till rätta tror jag nog att jag kommer trivas ypperligt. För färgen är verkligen jättefin - det är bara en sån stor förändring. Men det var ju precis det jag ville ha - förändring.

Vad vågar du göra med ditt utseende i höst?

Sport och mer sport.

Efter jobbet träffade jag pappa i ÖP-hallen. Och ja, det blev handboll idag också. Träningsmatch mellan Yif & Lugi. En riktigt spännande & bra match som slutade 29-28. Det märks att det börjar dra ihop sig till seriestart.. även hos oss på läktaren. Säkert 500 personen var och tittade. Trevligt.., Och på onsdag (om en vecka..) drar det igång på allvar. Äntligen.

El jobbo.

Det blev lite sovmorgon idag, närmare bestämt till kl 10. Riktigt skönt för jag är allt annat än en morgonmännikska. Älskar att slippa stirra så fort klockan ringer. Istället går jag upp i lugn & ro. Duschar, väldigt länge. Tittar på Nyhetsmorgon. Äter frukost. Kollar aftonbladet.se. Ja, ni vet. Det vanliga.. För att sen ta cykeln till jobbet. "No stress" är verkligen min melodi.


Fan. När ska livet bli som förut?

Vaknar av att katterna bråkar (?) Det är fortfarande kolsvart ute. Endast gatulamporna lyser, svagt. Jag ligger och vider mig i sängen och kan inte somna om. Hade en fruktansvärd dröm som jag verkligen inte vill komma tillbaka till. Så jag har ögonen öppna, men ser liksom ingenting ändå. Jag skriver ett meddelande, måste lätta mitt hjärta.

Fan. När ska livet bli som förut?

Underbar låt, Melissa.

Jag vet vad som måste göras
Ändå sitter jag kvar här
Och det skrämmer mig att jag kan nå dig var du än är

Och om jag behöver förklara
Den skugga som vilar i tiden
Förstör inga minnen, du vill inte se mig såhär

Men jag vet att jag döljer en sanning
Att väntan inte leder någonstans
Jag vet att jag måste ta steget ur vår sista dans

Jag vet vad som måste göras
Ända sitter jag kvar här
I ett sista kapitel som jag har förälskat mig i

Jag försöker att strida mot känslan
Men den är rädd och den spelar ett spel nu
Jag får för mig att jag kan va kvar men vet inte hur

Men jag vet att jag döljer en sanning
Att väntan inte leder nånstans
Jag vet att måste ta steget ur vår sista dans

Jag vet vad som måste göras
Ändå ligger du kvar här
Och jag hoppas du sover, jag smeker dig lätt om din hals

Jag vill inte spara min längtan
Jag har tänkt men aldrig fått tala
Så feg att jag viskar du hör säkert ingenting alls

Men jag vet att jag döljer en sanning
Att väntan inte leder nånstans
Jag vet att jag måste ta steget ur vår sista dans

Ja, jag vet att jag döljer en sanning
Att väntan inte leder nånstans
Jag vet att jag måste ta steget ur vår sista dans

Älskling hör på, jag tar steget ur vår sista dans

Tvätt.

Städ.
Disk.

Vardagssysslor som kanske inte görs fullt ut just varje dag.. därför blir det alltid ett måndagsprojekt. Projekt som heter duga men Winnerbäck på hööög volym räddar mig. Ännu en gång.

Man tackar..

Revlon i Malmö.

Idag ska vi på kurs med jobbet. Aalltid lika kul och inte minst inspirerande. Vad är det som gäller i höst? Vilka klippningar? Och vilka färger?


Söndagen..

.., spenderades i soffan. Ömsom sömn, ömsom tv-tittade. Mycket vatten. Lagade köttfässås (!) Wallanderfilm. Mer vatten. ZzzZzZzz..

Ännu en helg till historieböckerna.

I lördags, efter jobbet, träffade jag upp Lizette på E H (Espresso House). Vi åt grillad ost & - skinkamacka (gav 00,9 på oddset), haha! Sen gick vi till ÖP-hallen och såg handboll. Ifk, Yif, Vinco.., Behöver jag säga att det var riktigt skönt att lyfta från stolarna sen? (jag kan väl inte skriva träsmak.., när det är plaststolar?)
Sen blev det fest. Fest hos Jakob. Och med tärningen till hjälp gick jag raka vägen i i kaklet.. och roligt hade vi. Verkligen. 

22.00, typ..

Det blev inte Le Cardinal ( och ingen planka för pappa.. ) Där var minsann fullt, så det blev Soft istället. Inte mig emot. Burgare, en cider & ett glas rosé.., och så var fredagen slut.

Go'natt.

Fredag!

Nu ska jag in i duschen och sen bär det av till Le Cardinal.., "stans bästa 'planka' utan konkurrens", enligt pappa. Själv är jag inte såå förtjust i det, så jag får nog ta en noggrannare titt i menyn. Kanske grillspett?
Sen bjuder nog inte kvällen på så värst mycket mer. Tänkte gå hem och se Idol, eller nått. Och där efter blir det bädden. Jag börjar ju halv nio (!) i morgon och jag måste ju ha alla skönhetstimmar. Haha.

Vad händer i morgokväll?


Afton.

Maten, lax och pasta (!), som jag har längtat efter hela dagen är snart färdig men det jag nog faktiskt längtar liite mer efter är Lyxfällan (som är efter Idol) I det programmet har många 'stjärnor' medverkat men jag tror att kvällens stjärna lyser starkast.

Någon mer som ska se det?


Peppwalk.

Nu ska jag göra mig redo för en timmes promenad i det härliga vädret. Tror jag går längs havet om det inte blåser för mycket.., Sen tror jag nog att jag går och lägger mig i ett solarium en stund. Kanske blir liite roligare att se sig i spegeln sen? Iallafall för stunden..

Location; sängen..

Nu är klockan lite över ett och vart har jag kommit i min planering? Inte någonstans! Fan, varför är det såhär vissa dagar? Man vill inte gå upp ur sängen, allt känns tråkigt. Jag vet att jag har massor att göra men jag ta helt enkelt inte tag i mig själv. Nu har jag iallafall bokat hotellrum i Köpenhamn 10-11 oktober, för då ska vi på Copenhagen Weekend med Colomer & American Crew..
.., så. Nu är det bara resten kvar.



Här ska vi bo. Mitt på Rådhusplatsen..


Idag är jag lediiig.

Och vad ska jag då göra? Jo, jag ska sortera ut massa skit som bara ligger och aldrig används. Kläder, skor, gammalt nagellack. Ja, ni förstår.. Det ska bli så skönt. Känner mig alltid lite gladare när det är gjort. Och glädje kan man ju inte få för mycket av.
När det är klart, och jag har tagit en vända med dammsugaren & golvmoppen också, tänkte jag gå ner på stan och köpa några fina blommor. Undrar om man kan ha lavendel inomhus?

Vad ska ni göra idag?


Fotbollssnack.

Det finns en chans att Sverige kan gå direkt till VM, utan playoff-spel. Men då måste "vi", på grund av den knappa segern mot Malta, vinna över Danmark med tre mål (!) för att gå förbi i tabellen. Och då avgörs det på målskillnad i sista kvalomgången. (Sverige-Albanien och Danmark-Ungern)

Det finns så klart även ett mindre roligt scenario: Portugal, som vann mot Ungern med 1–0, går med stor sannolikhet förbi Sverige upp på andra plats om Sverige tappar poäng mot Danmark samtidigt som Portugal vinner mot Ungern.

[Usch..]


Turmål avgjorde.

Kvällens fotboll sågs hemma hos Petri. Jag (iklädd Sverigetröja) Lizette, Jakob och Rappe (som dagen till ära fyllde 24!) Sjuuuukt tråkig match och NOLL inställning. Va fan, vill de inte till VM eller? Det finns ju ingen bättre tändvätska! Matchens enda mål gjordes av en maltes (ska man ha ´över e;et kanske, annars blir det ju Malte = Maltes mackor..) i eget mål och man får ju buga och tacka.
Än lever vi på hoppet. Än kan vi fortfarande gå till VM.

Gonatt.


Hermafrodit.

Sitter och tittar på The Voice och Olle Waller är på besök. De diskuterar om tvåkönhet ( heter det så? ) Det finns tydligen 10-11 st om året som föds med obestämt kön. Ganska läskigt ändå. Vem bestämmer liksom vad det blir sen när det nalkas operation? Man kan tillexempel födas med snopp och ha äggstockar och livmoder. Hum? Spännande. Undrar hur det kan bli så?

Premiääär.

Kung af (kvällens) Idol är utan tvekan Jon. Vilken människa. Totalt stekcool. Och med en underbaaar syn på livet. Vad tyckte ni om kvällens program? Vilken var er favorit?

http://www.youtube.com/watch?v=BMYXlH0-r5M

Min kväll.

Eftersom jag inte har mått så bra den gångna veckan har det inte blivit mycket motionerande. Det ska det ju givetvis bli ändring på. Och jag började idag. 1 timmes härlig promenad i rask takt..
När jag kom hem ugnsstekte jag en laxfile som jag serverade mig själv. Alltid trevligt att äta själv. Inte.
Sen tog jag en lång, varm dusch. Säkert 20 minuter.., underbart! Efteråt smorde jag in mig med en härlig lotion från Dove. Älskar doften.
Nu sitter jag och mina nylackade naglar och tittar på Tinas cookalong. Rätt så kul faktiskt. Synd att man inte har en tv i köket för då skulle jag fanimaj hängt med nästa vecka.

Hur har er kväll varit?


Städtagen.

Just nu på Bollhusgatan 12;

- dammsuga..
- torka golven (!)
- diska
- damma ( ja.. )

Så roligt har jag på min lediga måndag.


Evighet.

Carolans gamla dänga fick ett helt nytt liv på Ola's & Majsan's bröllop. Tänk: lugnt & stämningsfullt, endast piano, en skönsjungande tjej, kyrka, spänning, lycka och MASSOR av tårar.
Du finns i varje andetag 
I varje steg 
Som himlen bär en evighet 
Tiden den står stilla när 
Vi rör vid varann 
Mitt hjärta brinner 
När kärlek vinner 

En evighet 
En kort sekund 
När vi blir ett 
Med tid och rum 
Ett ögonblick 
Oändlighet 
Långt bortom allt 
I evighet 

Jag vill alltid stanna här 
För här är jag fri 
Du är den värld jag lever i 
Ingenting kan stoppa mig 
Det blåser en vind i hjärtat som brinner 
Och kärlek vinner 

En evighet 
En kort sekund 
När vi blir ett 
Med tid och rum 
Ett ögonblick 
Oändlighet 
Långt bortom allt 
I evighet 

Mitt hjärta det brinner 
När kärlek vinner 

En evighet 
När vi blir ett 
Med tid och rum 
Ett ögonblick 
Oändlighet 
Långt bortom allt 
I evighet 

Vilken underbar kärlekslåt! 















Brådiiis.

Oj, kl är elva. Jag måste kila till jobbet ( mm, trots att det är måndag.. ) Lovar att skriva mer när jag kommer hem.

Vad ska ni göra idag?

Ny jacka?

Idag blir det ännu en vända till Lund igen. Placeringsmatcherna i Prologen ska avgöras och det vill man ju inte missa. Innan vi åker till Hallen blir det en väng till Nova Lund. Jag funderar starkt på att köpa en skinnjacka i bikermodell. Någon som vet vart det finns en sådan snygging?

Stoor släkt.

Igår kl 13 samlades vi, hela släkten, ute i Sandskogen. Runt 50 personer var vi ( .., och då saknades det 27 st! ) och vissa träffar man bara vid detta tillfälle, släktträffen. De små barnen har blivit större och de äldre har just blivit.., lite äldre. Det är så himla kul att ha en sån stor ' familj'. Jag tänker på de som inte har det, kanske inga syskon, inga kusiner. Usch va tråkigt. För även om man som sagt bara träffar vissa en gång om året så känns det ändå som igår.

Vi hade en kamp emot regnet som vi nog får säga slutade oavgjort. Vi hade även andra kamper. Tipsrunda, 'auktion', staffett. När lekandet (?) var klart gick vi in och dukade upp medhavd mat som alla ficka ta av alla. Riktigt trevligt och en del middagstips fick man allt.

Vid åtta-tiden bröt det upp och jag mamma pappa & farmor åkte hem till Strindbergsväg ( farmors lägenhet ) och såg en fantastisk fotbollsmatch. Zlatan gör det igen. Love it!


Nerbäddad.

Kom precis hem ifrån jobbet.., och i detta nu ligger jag i sängen med myskläder, täcke, strumpor. You name it. Håller jag på att bli sjuk igen? Har jag verkligen inget immunförsvar?
Nu ska jag försöka sova en lite iallafall. Vill ju såå gärna till Lund ikväll och se handbollen.. och i morgon väntar ju jobb igen. Krya på mig!




Idag ska jag klippa mig!

Det ska bli så skönt.., mitt hår har verkligen blivit långt. Dock vet jag inte riktigt hur den nya frisyren ska se ut. Försöker hitta lite inspiration på hair.dk
 

 

 

Kanske? Kanke inte?


Prologen.

Ikväll ska vi in till Lund igen och se på handboll. Yif kl 17 & Ifk 18.45

Vad ska ni göra ikväll?


Mr Vinkännare.

Sitter nu och småler för mig själv. Första gången på väldigt länge.. Jag småler för att jag ser Bengt Frithiofsson på Nyhetsmorgon. "4 solar!" Underbar människa som i höst ska vara med i ett tv-program med andra kändisar (?) som i 16 dagar ska vara i regnskogen.. och i present av en god vän hade Bengt fått en 75a bananlikör med ett tillhörande kompass. Haha!

Se på detta klippet - och småle.

http://www.youtube.com/watch?v=sOT_0e51H_c


Ny frisyr?

 

Denna frisyren är en bra grund till vad som gäller på killar i höst. Så coolt!


Noo!

Det blev en del jobb idag ändå. Rätt så skönt att göra något annat för en stund. Men så fort jag kommer hem orkar jag inte ta mig för något.. Och nu har jag nog lyckats med bedriften att blir förkyld. Kroppen värker och halsen lika så. Har verkligen inte tid att vara sjuk. Måtte det bli bättre i morgon. Önska mig lycka till!


En islatte innan jobbet..




Pernilla dricker troligen... (Hoppas att ni har det bra!)

 


Recension.

'Män som hatar kvinnor' berörde verkligen. Vid flera tillfällen fick jag till och med titta bort för jag mådde verkligen illa. Hoppas att alla ser denna filmen för det är verkligen +++++ !

Nu ska jag ta mig in i duschen, raka benen & tvätta håret. Får försöka pigga upp mig med små medel. Så är det, och så verkar det vara en tid framöver. Måtte jag hålla ut..

What to do?

Män som hatar kvinnor 2.0

Ikväll blir det den efterlängtade filmen.. Skulle egentligen vilja se dokumentären om kvinnan som fick åttlingar (!) förra året. Men ibland blir det liksom krock. Ska ni se den?



Ser heelt sjukt ut.


Lady Gaga.

Sitter och tittar på MTV och jag måste säga att en viss Lady Gaga är fantastisk. Hon kör verkligen sitt race till 100%. Inte undra på att att de jämför henne med Madonna.

 

Visst är hon cool?


Det är ju sommar ute!

Öppnade precis balkongdörren. Gud vilket väder! 25 grader varmt & klarblå himmel. Synd att man mår som ett vrak bara. Orkar jag ta mig ut idag?

Zlataaan.

Vilken lirare. Inte många idrottsmän/kvinnor klarar av att prestera med en sådan enorm press det ändå måste vara. 90 000 på läktaren. 90 000 fans som älskar sitt klubblag, och vars krav är skyhöga. Ändå lyckades Zlatan. Jag tyckte han rörde sig fint, dock fick han lite svåra bollar att jobba med.., men man såg verkligen hans kapacitet vid ett par tillfällen.



Its magic.  


RSS 2.0