Min dag.

Jobbar till tolv.., sen ska jag åka till morfar och klippa honom.. och efter det åker jag vidare till Marie och titta på 11 (!) nyfödda valpar. Jag kommer bli heelt såld, det kan jag lova. Dock är en hund i mitt liv omöjligt, just nu. Det får räcka med två söta katter, fastän jag vet att Andi inte håller med.. Visst är den söt? 



Nej, nej, nej..,

Idag är fjärde morgonen som jag vaknar med halsont. Det gör riktigt ont när jag sväljer.., och till frukost får det bli flytande föda (nä, inte grogg mackan). Te & fil.., fast idag blir det inte mycket av den varan heller. Teet smakar gammalt, fastän jag köpte det igår, och filen.., nä, det är ingen höjdare. Tror bestämt att jag idag även ha feber. Fryser som fan.
Usch, denna morgonen har inte börjat bra, mest elände. Alltså kan fortsättningen bara bli bättre.
Vi hoppas på det iallafall.


Såja.

Då är det fredag i morgon, igen. Det är verkligen kusligt så fort veckorna går. Jag har en lite teori; eftersom jag är fri på måndagar.., börjar veckan med en tisdag, och sen försvinner onsdag & torsdag all världens väg, och nu sitter man här och konstaterar faktum. Fredag i morgon. Det är sorligt egentligen, att tiden bara springer ifrån en. Födelsedagarna kommer oftare när man är äldre på nått sett.., det borde ju vara tvärtom. För när man är barn vill man fylla år jämnt, men nu när man har passerat tonåring med råge vill man helst slippa "grattis på 24årsdagen"-korten. Nåja. Det går ju inte att göra så mycket åt. Man kan liksom inte sluta fylla år.., tyvärr. Helst skulle jag vilja vara nitton, ett bra tag framöver.



Än sålänge behöver jag inte ha glasögon som dessa.

Ifk vann, igen.

Kul att se lite glädje på planen igen.., lite kämpatakter. I teorin kan kval fortfarande vara aktuellt , men i praktiken.., njaa, där är jag skeptisk. Guif borta på söndag tror jag sätter käppar i hjulet. Tyvärr.
Nu ska jag till jobbet.., förresten; det är ju torsdag idag. Det innebär soppa & pannkakor på PerHelsa. Jiihoo!

Hunger?

Jag är verkligen iinte bra på att äta frukost. Nä, usch. Jag vet inte varför men jag orkar verkligen inte dra fram brödrosten, osten, koka ägg.., så det blir helt enkelt en kopp te men en liten skål fil m. kanel. Det får räcka.., men det dröjer det ju inte länge förrän jag bli hungrig.., för när jag äter frukost är jag i själva verket inte hungrig. Vilket dilemma!

Well, well.., nu ska jag till jobbet, och ikväll är det handboll.

Jag vill på semester.

Nu när alla solbrända semesterfirare kommer hem från en sportlovsvecka i Alperna.., och nu när Andi och hans kompisar har bokat sommarns Cypern-resa, blir jag såå sugen på att åka nån stans. Kanske till nån lyxig resort i Brasilien? Ja, det skulle vara underbart. Där skulle jag ligga, iförd bikini, och läsa böcker, bada i min egna pool, dricka paraplydrinkar för att sen somna en stund.., drömma lite..,  vakna, duscha länge.., och sen gå ut och äta något gott. I två veckor skulle jag inte göra några knop alls. Jag skulle bara njuta, njuta av stunden. Ingen dator, ingen mobil (.., det upplever jag iof just nu) och ingen tv. Visst skulle det vara skönt?

Oj.., nu svävar jag iväg lite för mycket ,känner jag. Jag var ju trots allt ganska nyligen på Lanzarote.
Där var 16 grader och regn..,


Utan mobil i sju dagar..,

Jag brukar alltid vara jättenoga med att ställa mobillarmet innan jag går och lägger mig. Det händer att jag vaknar mitt i natten.., och slår ett öga på mobilen för att verkligen bekräfta för mig själv att alarmet kommer väcka mig 07.10. Denna rutin har uteblivit  och eftersom jag nu inte äger en mobil så får jag lita på magkänslan. Sagt och gjort..,
När vaknade jag i morse? Halv tio!! Tur att jag inte börjar jobba förrän ett, men ändå. När sov jag till halv tio sist? Jag ställde mig genast frågan; är jag inte riktigt utvilad från helgens bravader?
På grund av min ofrivilliga sovmorgon hade jag inte tid med morgonpromenaden. Varför, tänker ni? Hon börjar ju inte jobba förrän ett? Det är sant, men såhär ligger det till. Det ska diskas & plockas undran.., vid detta laget borde ni har fått klart för er att just det där men städning har fallit på min lott. Andi tömmer kattlåtan, that's it! Men det ska han helt klart ha en guldstjärna för. Jag klarar verkligen inte av doften. Örk!


Två poäng.

IFK knep två poäng idag i bottenmötet emot Tumba. Mer än just två poäng var det inte som gladde i ÖP-hallen. Mängder med tekniska fel; skott i stolpen, skott utanför, tappade bollar, felpass, övertrap. You name it, men men. Som sagt, vinst är alltid bra.., och för tillfälligt ligger IFK inte sist i tabellen. På onsdag kommer Skövde på besök.., så fram tills dess får vi passa på att suga på segerna sötma för då lär det bli andra bullar.


Tips.

L'oreal's nagellack Céramide Resist.., nr 103
Passar lika bra till blek vinterhy.., som till sommarns gyllenbruna färg.


Flaskan ser ut såhär.., men nyansen är ljust, ljust rosa.

Telefonkö.

Har nu suttit i telefonkö i 36 minuter. '.., det är forfarande personer framför, dröj kvar så svarar vi så snabbt vi kan. Tack för att du väntar'. Men herregud, såå långt tid kan det ju inte ta. Vill bara ha svar på en fråga; när kan jag hämta ut en ny mobil? Känner mig så naken utan.., asså, det sista ska jag ju inte säga.

Under tiden jag sitter här i kö så har jag läst om det mesta om nattens Oscarsgala. Klänningar, tacktal och så såg jag när H. Ledgers familj tog emot hans Oscars'statyet och brukar det tåras när folk tackas.., så kan du ju tänka att det tårades tredubbelt.

Punkt.

- Tåget till Malmö C.
- Buss till Värnhem.., som skulle ta 7 minuter. Egentligen.
- 45 minuter senare kom vi fram till förfest med Petri och hans klasskompisar.
- Jeltzin, Sprite, RedBull. Check.
- Taxi till Tegnérs.., och i denna taxi tappade jag min mobil, denna mobil som högst troligt blev stulen av killarna som tog taxin efter oss.
- Svettigt värre på dansgolvet. Fick på pränt att en mojito kostade 128 kr.
- .., tog en Corona istället.
- Efterfest hos Hugo.
- Kärade ner mig i hans kylskåp. Nej, i detta fallet var inte inte insidan som räknades.
- Sov ingenting.
- Drack en RedBull/Jäger och lyssnade på nostalgilåtar.
- .., försökt sova. Gick inte.
- Funderade på att göra en snöängel.
- Tog bussen från Lund C vid tio.., kändes som att Ulrik var nära.
- Somnade jag verkligen innan bussen börjat rulla?
- Hemma i sängen halv tolv. Försökte njuta, men balansnerven gungade fortfarande.
- Vaknade vid halv sex.., åt en pizza.
- Tvättade ansiktet, bytte linser, åkte till bio och såg Hämnden.
- .., och nu ska jag sova. Lääänge.


        

Ska jag lägga Jeltzin på kylning?

Idag har jag varit ledig. Så himla skönt att göra helgen lite längre. Fika kl 11 med Lisa & Hampe.., följt av handboll. Och handboll igen. Nu sitter jag här och vet inte vad jag ska ta för mig. Kanske ska jag ta på min mysbyxorna och städa hela kvällen.., eller ska jag lägga vodkan på kylning, 'all in'.., för att vakna med torr näbb i morgon?



Är det ett ålderstecken att man över huvudtaget har alternativ till att iinte gå ut?


Middag med Pernilla..,

nu.., och det vet vi ju hur det brukar sluta!

Ett par skor rikare blev jag idag. Ser precis ut som dessa.., men nike-märket är knallrosa. Det var kärlek vid första ögonkastet så jag tvekade aldrig, utan slog till direkt.


Emma-bus.

När jag hade slutat jobba för dagen, plockade jag ihop barnkappa, barnkudde, saxar, kam & hår-sprayfärg (lila, väldigt viktigt) för att sen åka hem till mitt kusinbarn Emma (och hennes mamma & pappa förstås..,) Emma är charmig som få och en riktig liten buse. Efter att vi hade "lekt båt" under deras trappa så var det dags för klippning. Först lite motstånd.., och lite till motstånd plus mutor, så gick det bra. Hon blev så himla söt i sin lilla page. Och med lila sprayfärg på luggen, så var lyckan total. Hon speglade sig och skrattade, hoppade och kallade på pappa som skulle titta.
Efter lite mer "båt", pusselbygge och "natta apan" .., och fika, så var det dags för mig att åka hem igen. Efter två timmars lek tror jag att Emma somnade gott efter jag åkt.



                                                                    Tack teet, Dennis & Helena.


Ja.., vi svängde in om NovaLund.

.., så nu är jag två påsar kläder rikare. Men också nån tusenlapp fattigare.., men är bara att acceptera. Jobbet tar dö' på mycket kläder eftersom håret sätter sig överallt, så när man väl hittar några snygga tröjor (och ett par byxor) får man passa på.., till min mammas stora förtjusning. Inte. Hon tycker att jag har såå mycket kläder.., Tycker alla mammor så?

Förresten har jag ju varit ute och gått 'timmen' nu på morgonen i mina skor. De är verkligen supersköna och jag är väldigt nöjd med det köpet. Jag flyger fram, likt Stefan Holm.., haha!

Idag har min kollega åkt till Göteborg så jag är ensam på torpet. Bäst att kila dit nu. Vi höres.

Lunch.

Har precis kommit hem.., med en påse från TeamSportia i handen. Gjorde ett riktigt klipp på ett par joggingskor där.., 'Ska hon spendera timma-vis i löpspåret' kanske ni nu tänker? Men nä, så kul ska vi inte ha det. Nöjer mig gott med mina morgonpromenader, och just promenadskor är ofta modell grövre och någon strövare är jag ju inte.., så dessa blir jättebra.

Idag kommer pappa och hämtar mig på jobbet.., vid halv fem-tiden. Vi ska så småningom till Lund och se handboll men vi ska in om Malmö med nån maskin från pappas jobb. Alltid är det något. Men denna gången hoppas jag att vi tar en sväng till NovaLund. 'Vi kan ju äta middag där' ska jag föreslå. Men om saningen ska fram så är jag mer ute efter jobb-kläder, och på Gina T. brukar ha bra saker, så jag räknar med en del fynd där. Får se om jag lyckas med min plan, annars ringer jag Sickan.., för han är ju bra på sånt.

                                                          Här är förresten mina nya skor..,



Våra katter är ljuvliga.

I morse, fem över sju, vaknade jag av att Ozzy hoppade upp på min mage och börja 'prata'. Jo, ni läste rätt. Main Coon (rasen som Ozzy är) pratar. Typ 'bbrr.., brr' och det låter så himla sött. Mycket bättre än min vanliga alarmsignal på mobilen, som jag faktiskt börjat tröttna på. 'Om du lämnar mig nu..' med Lars W. Känner att det är dags att byta. Kanske en låt med lite mer BPM. Kanske har du ett tips på nån bra-att-vakna-låt-till?

Nu måste jag in i duschen (.., japp, jag har varit på en-timmes-promenaden) innan det är dags att jobba. Ikväll är det handboll i Lund. Tror vi på vinst?



Pulka-sugen.

Synd att jag inte har investerat i en pulka. För när man tittar ut genom fönstret vill man ta på sig termobyxorna, göra varmchoklad och mackor och ta sig till backarna vid vattentornen. Fast.., där lär vara kö. Det är ju sportlov och stans pulka-sugna trängs ofta just där. Kanske bättre att ta sig till Sandhammarn?
Nä, nu kan jag inte drömma om pulkaåk för jag ska ju jobba idag, ja.., ingen pulka för min del. Istället tänkte jag ta en härlig promenad om en stund, och det där med varm choklad och mackor kan ju bli aktuellt när jag kommer hem?


 

Simon & Tomas..,

.., är i England och renoverar ett rum som har 500 år på nacken. Det blir lyxigt.., men väldigt mörkt och massvis med tyger. Inte speciellt 'svenskt' och inte heller min smak. Men jag missar inte ett avsnitt av deras program för de är så underbara. Sitter och funderar på om jag hade köpt ett gammalt hus som skulle renoveras.., hade man önskat att ByggLov eller Simon & Tomas skulle göra jobbet?
                                vs.    

Ge mig vår! ..,

suede stud decor gladiator sandal     suede peep toe heel       woven studded peep toe heel


.., och dessa fina skor!
Tack.

En härlig promenad förlänger livet.

Det är kanske inte bevisat, mig veterligen.., men det känns så iallafall. Så himla härligt.
Nu har jag precis ätit äggröra med smörstekta kantareller och till det dracks Detox.., Får se hur det går med den förresten. Kanske bör man inte förtära alkohol och käka på Max på helgen då?



.., mot tvättstugan.



Love it!

I lördags jobbade jag till ett.., sen åkte jag & Gitte till Ingelstorp för en, vad vi trodde, behaglig ridtur i det fina vintervädret. Men så blev icke fallet. Hästarna var som skjutna ur en kanon när vi kom ut på fältet. Bockade och lyssnade inte på något. Usch, det kändes inte alls bra och efter en halvtimme gav vi upp och red tillbaks till stallet.
Kvällen spenderades hos Oliver. Matlagning, Mintu, GuitarrHero WorldTour och Daimtårta. Väldigt trevligt och när klockan slog tolv blev Oliver ett år äldre. Grattis! Sen fortsatte vi till BaraBar..,
Söndagens uppvaknade var en tung historia. Eftersom jag inte sov speciellt mycket på natten försökte jag pigga upp mig genom en lång dusch.., och en Ipren. Sedan skulle vi åka och se handboll. I Odense. Gissa om jag satte mig längst fram? Rätt, det gjorde jag. Två  Loka och en halv negerbulle senare började jag se ljuset.
Handbollsmatchen var inte speciellt kul, eftersom det aldrig var riktigt jämnt. Kiel-maskinen krossade allt som kom i vägen. Mest imponerade var Karabatic. Otroligt bra..,

Nu måste jag återgå till mitt te.


Go'morgon winelovers!

Morgonteet är uppdruckit, marcarans påmålad och håret kammat. Dags att kila till jobbet.., därefter är det ääntligen dags för den efterläängtade ridningen. Det ska verkligen bli superkul..,

En sak som gör mig upprörd;
Det är Alla Hjärtans Dag -bilagan som kom med YA idag, där ysta'bor (med omnejd) skickar kärlekshälsningar till nära & kära. Varför!? Varför inte säga dessa rader direkt till peronen i fråga!? Mellan fyra ögon liksom. Blir det inte mer personligt som i sin tur blir mer uppskattat? 
Så, till alla er som bidragit till denna bilaga; Försök att inte gå via en papperstidning nästa gång du vill ge din kärleksförklaring. Så slipper vi detta elände..,

Nä, nu tappar det det.., bäst att lämna.


Detox.

Så. Nu har jag börjat. I tjugo dagar framöver ska jag dricka 12 ml detox blandat med en liter vatten..,
Är väldigt spänd på resultatet.

Inlägget blir väldigt kort, eftersom det nu är läggdags.., hörs i morgon efter ridturen.


Vilken morgon!

.., säger jag med vääldigt positiv röst.
Inte ett moln på himlen, med andra ord skiner solen och snön ligger som ett täcke på hustaken. Så himla fint! Idag skulle jag vilja hälla varm o'boy i termosen, dra på mig långkalsongerna, begemig ut i terrängen och dra många, långa, djupa andetag. Känner att jag behöver frisk luft, och framför allt rensa ut lite tankar som snurrar i min skalle.

Men. ('hej Tony..') Så är ju inte fallet. Ingen frisk luft & ingen varm o'boy i termosen idag. Jobb står på schemat.., och kanske hinner Jenny ta tag i mitt , för tillfälligt, tråkiga hår.., Den som lever får se!


Tänk om.., så himla härligt.

Tvätt & disk.

Jag vaknade av att Ozzy lekte katt & råtta med mina tår. Roligare uppvaknande kan man ju ha..,
Men vakna gjorde jag iallafall och eftersom jag inte börjar jobba förrän efter lunch idag, så tänkte jag ta tag i tvättberget.., det ständigt växande tvättberget. Sagt och gjort, och nu sitter jag här och drar en lättnade suck eftersom jag har diskat också. Har hon feber, kanske du tänker? Men det tror jag inte. Känns inte så allafall. Det är bara så, att när man för ett sånt litet 'städryck' gäller det att ta vara på det. Man vet inte när 'rycket' kommer nästa gång.
Nu ska jag till banken och sätta in pengar.


Sugen på en snöängel?

När jag slog upp mina ögon i morse såg jag ut genom fönstret att snön har kommit. Neej!
Jag vill snart kunna plocka fram ballerinaskorna och jeansjackan, men istället får man ju leta reda på raggsockor och mössa. Neej! Jag vill inte.
Men det känns inte som att jag har något val. Eller jo, det har jag ju.., men om jag går ut i ballerina idag kommer jag snart få amputera samtliga tio tår..,

Frukost.


Middagstips.

Olsson's köttbullar m. potatismos
2 pers

500 gram blandfärs
en kopp ströbröd
1 ägg
lite mjök
1 riven gul lök (!)
vitlökspeppar
salt
.., ev. senap
-----
potatis
vitpeppar
smör

Blanda alla ingredienser i en bunke till en jämn massa. Rulla små köttbullar och stek på medelvärme. Skala och dela potatisen.., och koka i 10 minuter. Pressa potatisen, tillsätt mjök, lite smör, salt och vitpeppar.
Klart..,  och glöm inte brunsåsen & de rårörda lingonen.
Smaklig spis, mina vänner!



Dinkelbröd, makrill & te.

Dagens frukost. Juice också förresten.., Bravo's apelsin/äpple/passionsfrukt.

Vi var ju i Ingelstorp (.., det var inte Glemminge) igår och tittade på hästar och det lät helt klart intressant. Vi kom dit igår vid halv sex-tiden och då hade det redan blivit mörkt.., så vi tog in hästarna från hagen och gav de mat. På lördag ska vi dit och rida en sväng innan vi bestämmer vi oss. Hade varit så kul om allt hade funkat. Tänk att rida på stranden i Borrby, eller i skogarna vid vår sommarstuga i Löderup.., Nä, tillbaka till verkligeheten.

Nu ska jag läsa färdigt YA och dricka upp mitt te. Blir det kanske en promenad sen?



.., eller så blir jag hemma för det är halv storm ute.

Nylackade naglar.

En scones m. ost & marmelad.., och en latte m. sojamjölk senare, ligger jag nu i soffan och utforskar nyheterna denna dag. Ett par har blivit av med 1,2 miljoner, handbollsstjärna fick en kniv i hjärtat och dog, Anja Pärson har andningsbesvär,  Australien brinner.., Nä, jag blir deppig. Kollar lite på Nike's fina vårskor istället.

Snart ska jag bege mig till Glemminge och känna doften av häst. Oj, vad jag längtar.


Elvis hjärtar MQ.

Är det normalt att en katt är bästa vän med en MQ-påse?
Svar: nä, men man kan ju börja undra för Elvis har nämligen sprungit runt med påsen i munnen hela förmiddagen.
Den andra katten (Ozzy) får inte komma nära den. Påsen är nog helig.
Tillsvidare..,

Sännande handbollsmatch när Yif x;ade i Lund.

Efter många om och men så fick vi faktiskt tag i två ståplatsbiljetter. Men det slutar inte där. För i den fina hallen i Lund har de nämligen bänkar, i form utav orangea cylindrar, på ståplatserna.., och en stund innan matchstart satt vi på första parkett, kändes det som. Matchen då? Jo, den var inte speciellt välspelad och båda lagen hade många tekniska fel.., men det var spännande match för publiken. 28-28 när 'hesa fredrik' ljöd i hallen.

Idag har jag mycket kul på schemat. Jag ska luncha med Lisa, hälsa på Jenny och deras söta kattungar och ikväll ska jag & faster åka till Glemminge och titta på hästar som vi eventuellt ska vara medryttare till. Ska bli så himla roligt!


Hästen Blondie som jag eventuellt ska börja rida.

Olof Viktors nästa.

Söndag. Vad gör man en söndag? Jo.., man sover lite längre. Allt man gör går lite långsammare. Man lägger sig i soffan och kollar på Tilde's intervju med Anders Bagge. Denna Bagge som alltid får mig att sitta som en ljus och fasioneras. Vilken underbar människa.
Åter till söndagens aktiviteter. Om en halvtimme kör vi till Olof Viktors och äter en go' macka med grillad kyckling, coleslaw, körsbärstomater. Det är den nya favoriten.., Testa den nästa gång du är där!
Andi ska träna i eftermiddag, och då hade jag tänkt ta mig ut på en lång promenad. Ska bli så skönt med lite frisk luft.

Och ikväll blir det troligen handboll, Lugi-Yif..,




Parmiddag på Soft Social Club.

Efter att Andi och Hampus hade spelat match (läs; förlorat mot Lågan) styrde vi kosan till Soft. Eftersom man numera inte kan boka bord där var vi lite osäkra om det verkligen få vår efterlängtade bbq cheese/bacon hamburgare.., men yes, inga problem för precis när vi kom var där ett sällskap som gick.
Till efterrätt världens nästa godaste mojito (ja, det blev bara en..) och när notan var betaltd gick vi till Långgatan och spelade Wii. Hemma halv ett.
Kvällen blev precis så trevlig som jag hade hoppats.

Nu ska jag väcka Andi. Måste föröka få nått gjort idag.

Förresten; resultatet av mascara-testet blev fullpott. Jag är verkligen supernöjd. Köp den!

Helg!

Jag har köpt en nya MaxFactor-mascaran. Ska perimär-måla med den ikväll och återkommer med resultat!




Telefonkö.

Min kära sambo har troligen halsfluss.., Han låg och skakde som ett asplöv under ett täcke (.., vill inte skriva dun-täcke efter som det smärtar i själen då.) plus en hårt virad morgonrock runt kroppen igår när han skulle somna. Så idag när han stack till jobbet (?) sa han till mig att jag skulle boka tid för ett halsprov. Jag vill gärna tillägga att det skedde under vissa påtryckningar från mig.
Och nu sitter jag här med telefonen på 'högtalare' och lyssnar på datorrösten som säger att jag är nr. 6 i kön.., och det har jag varit i ca 20 minuter nu, Skrämmande. Så jag har nu fattat ett beslut; att lägga på. Och ringa NovaKliniken. Där har de en bra service där man lämnar helt enkelt sitt telefonnummer, så återkommer de så snabbt som möjligt. I detta fall 8.45. Sånt gillar jag!

Ikväll efter jobbet ska jag till ÖP-hallen och titta på Ysta'pågarna.., eller 'ska' ska jag inte säga, för jag vet ju inte om Andi ska spela pga sjukdomen.., men, ja. Jag går nog dit i vilket fall som helst. Efter matchentraskar jag, Andi, Hampe &  Lisa till Soft. Det ska bli väldigt trevligt. Är såå sugen på deras bacon/cheese-burgare. Och som det ser ut nu är både jag och Andi lediga i morgon. Kanske blir det ett par mojito till efterrätt?



Städa.

Hemma från jobbet lite tidigare idag. Och det var väldigt skönt att göra "dagsavslut" på kortterminalen redan liten över tre. Känner mig inte helt hundra efter ett par dagars soffa/säng-liggande.., Dock det var det ändå skönt att komma till jobbet. Trevliga kunder får man inte för mycket av.
No. 1
X hade varit  i Thailand en månad.., och X hår såg ur därefter. Solblek till max.., som mot X härligt bruna hy inte alls gjorde sig. Så vi bestämde oss för att lätta upp det hela med slingor. Jag varvade en mörkblond/guldig färg med en lite ljusare beige. Topparna åkte bort och håret blev som nytt. Det blev verkligen superfint, och X drog en lättnande suck av lycka.
No. 2
P's vänliga och pratglada mormor. Hon har alltid något nytt och berätta och eftersom hon var trogen kunde till en utav Jenny's kolleger för förra stället.., frågar hon alltid hur de har det. Tyvärr har jag ingen information.., så vi sitter mest och spekulerar. X har kort, silvergått hår.., och nu har hon börjat få lite vågor framme vid luggen på vänster sida. Väldigt roligt tyckte jag, så vi anpassade det korta med vågorna. Väldigt fint!
Efter lunchen, som avnjöts på Café Helsa På.., hade jag en ny kund från Dalarna som var på besök hon sin vännina på Regementsgatan. Hon tyckte att vår salong såg så himla trevlig ut så hon kom in och bokade tidigare i veckan. Hon var så trevlig så .., och från tungt hängare grått hår till ett hår som var fullt av lockar, glansigt och friskt. Det är verkligen kul när kunden också upplever skillnad med produkterna som man använder .., och hon gick hem med ett BodyDouble-schampo rikare.

Nu är jag hemma och här behövs göras en del. När man har legat sjuk så orkar man inte ta sig för något.., så tänker ni. Har hon ingen sambo som kan hjälpa till? Jo, sambo har jag.., Men, (Tony Irving igen)



.., jag är nästan frisk nu!

Ska ta mig till jobbet idag, det känns faktiskt mycket bättre men dock lite vimmelkantig. Det är bara att hoppas på att jag inte svimmar i en färgskål eller något likande. Det är ju torsdag idag, och det innebär soppa & pannkakor på världens bästa fik Helsa På. Bara det är ju värt att kämpa sig upp ur sängen.., Om du inte redan har testat Helsa På, har du verkligen missat något. Kravmärkt, ekologiskt, vegetariskt.., vad mer kan man begära?

Jag köpte förresten de där "bedövande" halstabletterna som mamma tipsade mig om igår. Till en början så smakade de som.., mint, Menthos..,  men efter ett tag smakade det.., någonting som jag inte kan beskriva. Så jag spottade ut tabletten och därav uteblev den eventuella effekten.

Med feber åkte jag till Trelleborg igårkväll. Matchen började bra.., IFK ledde med 6 mål vid ett par tillfälle.
Men.., som Tony Irving skulle sagt.
Sen pratar vi inte mer om det.
Punkt.


Dag 3 i sjukstugan.

Nä, nu är jag verkligen trött på detta. Måste försöka få ut förkyldningen från min kropp. Så idag har jag bestämt mig för att jag ska diska & dammsuga. Och gå till Pressbyrån och handla någon form av halstablett som bedövar. Låter ju spännande. Tipset fick jag av mamma och jag återkommer med resultatet.

Katterna, som blev kastrerade för två veckor sedan, jagar varanda heela tiden. Och så har de en brottningsmatch.., innan det är dags att jaga vidare igen. Veteriär Marie sa att att det kunde dröja en månad innan de lugnade ner sig. Jag hoppas att det kommer tidigare.
Sötast är ändå när Elvis ( inte 'the king', utan vår ena katt) springer runt med min svarta ros i munnen. Du vet sån ros som man kan ha i håret, eller på kläderna.. Fastän att vi har pingisbollar, band och andra leksaker så är rosen  hans favvis-leksak. Lustig katt.


                 Obs! Katten på bilden har inget med texten att göra, men den är väldigt lik Elvis.

Ännu en paket näsdukar förbrukade.

Nu svider det under näsan, nästan som att jag är uppsliten av allt snytande.
Usch, vad ska det bli av mig?
Blir jag frisk tills i morgon? Det måste jag. Ska ju åka med bussen till Trelleborg och stötta ett Ifk som är i nöd, sjönöd.

Eftersom jag bara har legat i soffan hela dagen så har jag funderat en del. Funderat på vad som ska ske till helgen tillexempel. Blir det Öja med Lisa & AnnaJohanna? Den frågan hittade jag på ett svar på vääldigt snabbt; jag får se hur jag mår, helt enkelt. Jag funderade också på massa annat, som jag nu - 5 timmar senare fortfarande inte har något svar på. Vi får se om de kommer. Svaren.


Dagens mat.

Marinerade kycklingfiléer med ugnsbakad potatis
2 pers.

2 st kycklingfiléer
6 st potatis
soja
rapsolja
vitlökspeppar
timjan
flytande smör
bredbar fetaost

Marinad;
soja, rapsolja, vitlökspeppar.
Marinera kycklingen minst en timme innen tillagning.

Sätt ugnen på 200 grader.

Skrubba potatisen, och dela de i halvor.
Krydda på timjan, salt och peppar. Häll på det flytande margarinet.

Nu ska allt in i ugnen, både kyckling och potatis, i ca 25 minuter.
Klart.

Servera med Apetinas bredbara fetaost och en härlig sallad.

Smaklig spis.                   
                                        

Sjuk.

Idag är ingen rolig dag.
Den påminner faktiskt väldigt mycket om gårdagen.
Jo, såhär är det. Näsan rinner oavbrutet, rösten har mer eller mindre försvunnit och jag hostar konstant.., så jag tog beslutet att jag skulle stanna hemma från jobbet idag.
Och det gjorde jag nog väldigt rätt i.
Just nu är det ryggläge i soffan som gäller, näsdukar och Renässans Mentol+ väldigt nära till hands.


RSS 2.0