Mys.

Det var ett tag sen ljusen var tända, men ikväll var det minsann dags..


Gud vad jag kan sakna Elvis ibland. Ändå var det ett tag sen han lämnade oss men så vissa dagar känner jag en otrolig längtan för han var en helt underbar katt. Idag är en sån dag.

Hus. Hur?

Besök på Hemnet 362 -
Dagar på Hemnet 1

Bild 1: 5 rum villa/radhus på Holländaregatan 27, Ystads kommun Ystad - Edvinshem


SUCK! Det är fantamaj fler än vi som kollar på hus. Må stockholmarna (och alla andra) hålla sig borta.. 


Va ii..?!

Råkade slå en öga i spegeln och HERREGUD som mitt hår ser ut. På utväxt, ljustgult och torrare än halm. Hoppas Nettan-112 har tid att göra något åt detta skatbo idag. 

Vi har hittat han.

Han som har vitare ben än Andi.

Han heter Tobias, är 25 år ung och bor i Källesjö. 

Upptäkten gjordes ikväll när vi satt på Store Thor, eller inte satt. Snarare när vi skulle resa oss upp och gå. Riktigt vita. Men så är han ju också en arbétare.



Nytagen bild på Tobias. Han som bor i Källesjö..

Go'morgon!

Huh, såhär tidigt har jag inte varit uppe på väldigt länge. Men efter en dusch och lite frukost börjar jag nu kvickna till lite. Och för att inte tala om vädret. DET gör mig pigg!

Nu ska jag strax cykla till jobbet.

Ha en bra bra!
<3



Grill, grill, mera grill.



Det blev spontangrillning nere vid Marinan ikväll. Micke, Lizette, Harry, Andi, Pernilla, pappa.. och Jonny (ketchupen & senapen) var där. Fantastisk kväll som verkligen får en att älska denna platsen på jorden.


Lycka.

Gud vilken härlig dag på stranden! Hittade en finfin plats precis nedanför Saltan och där låg jag pall.. i typ 10 minuter innan jag höll på att dö' av värmeslag. Så det var inget annat att göra än att tassa ner i det blå.

Underbart är kort heter det va?

Så jag höll för näsan och hukade mig ner under ytan. Och lika fort var jag uppe igen, men ooo vad skönt det är när det är gjort.

Fyra gånger blev det.. och fler ska det bli.




Sola.. OCH bada (?)

Igår kväll, innan jag äääntligen somnade, slog jag ett öga på väderleksrapporten för idag. "Växlande molnighet och 18 grader" .. ÅÅåå, och jag som hade planerat en heldag på stranden. 

Men.

Men. 

Vaknade till något helt annat. Inte ett moln på himlen, och på balkongen är det redan varmt så att det snurrar. Yes! Det blir stranden. Så nu går jag runt här hemma i en doft av Hawaiian Tropic och ska snart bege mig. 

Förresten, igår eftermiddag hängde jag med Andi upp till Kristianstad. Och kameran var med. Jag är bara tvungen att visa er den fulaste (?) salongen för ja, den ligger i Kristianstad. Jag plockade upp kamerad och FAN - batteriet är stendött. Jag lovar, ni ska få se. Haha, helt obeskrivligt. 

Iväääg..



Min position om drygt 10 min.


Det händer grejer på balkongen.


När Andi kom hem från jobbet så körde vi upp till Ystads Plantskola och köpte lite grönt till balkongen. Det blev bland annat lavendel så nu doftar det ljuuuvligt! 

Jag älskar att ha balkong!

Såhär började det..
Sen blev det murgröna..
.. och möbler.

Undrar vad nästa projekt blir?

Vi gillar gille!


Midsommarfirandet började med brännboll (kommer inte ihåg vilket lag som vann :P) och korvgrillning innan vi tog tag i maten, snapsvisorna och fler lekar. Jag tackar Ola & Majsan ännu en gång för en mycket trevlig kväll.




Mjukstartar söndagen med lite soffhäng.

Jag kollar på super-duper-snygga Kenza som gästar Nyhetsmorgon, medans Andi ligger och piper över att han är huuuuungrig. Han har läst (?) Hänt bild, dödat en fluga och nu går han runt och sjunger.
Jag känner mig inte ett dugg stressad.
Inte alls.
Vi får se vad som händer idag, än så länge står bara 
- spinning kl 17 
- och födelsedagsmiddag för Andi's pappa
.. på schemat.


Dagen-efter?

Klockan är snart kväll och det har inte blivit allt för mycket gjort för fam Lundh/Olsson idag. Sovmorgon till 11 (Andi ville sova mer, SKRÄLL) och sen åkte vi ut till vår sommarstuga där en bit av släkten också var.
Efter lite rester och jordgubbstårta, och en sväng i skogen, är vi nu åter hemma på Sturegatan.

Fick precis reda på att jag ska ha mitt första spinningpass i morgon kl 17. Jiho! Ska bli riktigt roligt :) Ni kommer, va?


dsc00032

Koncentrerad.

Hmm?

Måtte det ha regnat klar för idag.. För idag är det MIDSOMMAR och utomhusaktivitet står på schemat.

Nu ska det sista fixas; hämta kransen, göra snaps, måla naglarna. Ska jag festa till det och raka benen också kanske?

Mot stan'..

ozzy

Ozzy hälsar..



Olala.

Sista dan på jobbet innan det nalkas tre dagars härlig ledighet..

O vad jag ser framemot det!

Och i morgon är det ju dags för DAS midsommarsgille i Köpinge. (det ska väl bli sol ELLER?) Snaps, krans, kytt, klänning äro ordnat så nu kan fredan bara komma. 





Tja ;)

SLUT.

Tror att jag tog ut mig liite för mycket på diplomeringen för nu ligger jag helt utslageni soffan och mår illa. Hoppas att det går över snart för jag har druckit och druckit och ätit lite taco's. För i morgon SKA jag vara frisk!

Och ja, jag klarade förresten diplomeringen galat!

Glassigt!

I förmiddags tog vi ett rejält tag på Pernillas hår. Ljusare färg och en bra bit kortare. Bottensnyggt, typ.



Efteråt gick vi till Helsa På (såklart!) och åt lunch. Vår dåliga karaktär kunde absolut inte motstå deras übersmarriga kulglas, så det blev en kula hallon/saltlakrits och en kula pistage. M-m-m!


Nu ska jag dressa om och bege mig till Friskis. Diplomeringen är hääääär! :)

Laddad!

Idag är det DIPLOMERING! Äntligen är det dags och jag är såå taggad. Håll en tumme för mig ikväll, tack.

Nu ska jag kila till jobbet. Blir det shorts eller inte?

Thats me!




Då så. Blond (som jag vill vara) igen.. Tack så mycket, Nettan!

Humor?

Go'morgon på er!

Efter gårdagens super-sovmorgogon är nu allt återställt och jag vaknade lite i åtta. Men herregud vad svårt jag hade att somna igår. Det tar ett tag att gå från 110 (på jobbet..) till noll.
Sen har jag en Andi bredvid mig som snarkade som f-n, och när jag försökte få honom att lägga sig på sida så fick jag en lång, arg blick (jag blev fan rädd!) och så sa han:
"JENNY, jag ska försöka ringa han. Ska försöka ringa.."
Sen tog han nått (inget) från sängbordet fler gånger och satte till örat, undrar om det var "telefonen"? Därefter drog han luggen ut sidan typ sju! gånger.

Hahaha. Jag kunde verkligen inte hålla mig ifrån skratt..



Tack vaktmästarn.

Jag var visst i lite behov av sömn. Idag vaknade jag vid elva, när vaktmästarn satte igång att klippa häcken här utanför. Undrar hur länge jag hade sovit annars? Usch, känns som att jag har nån infektion i kroppen. Jag har fortfarande ont i halsen och näsan rinner konstant.

Men men, nu har jag fått sova iallafall.

Tänkte sätta på mig regnjackan och bege mig till Ica och handla nån go' frukost till mig, och lunch till Andi. Sen väntar jobb på EspressoHouse mellan 15-22.

Hur mår mina nyblivna spinningvänner(?) idag förresten? Känner ni av nått från gårdagen?

Bildbevis.




Härliga bilder från eftermiddagens generalrepetition inför onsdagens diplomering.
Bra jobbat!



Vad hände?

Grillandet på Ste Knut kom av sig. Tanken vin, kytt och sång byttes ut emot ensamhet och velande.
Såhär ligger det till.
Efter att ha sett till att Andi fick i sig en Panodil Brus kom jag hem till Ste Knut en timme efter utsatt tid. Då hade förståss Matte redan grillat klart och maten stod framdukad. Vi åt. Snabbt. Båda var nog hungriga.

Sen ringde Mattes kompisar, och Matte drog.
Nu sitter jag här, jag & YouTube. 

GOD lörda'.



Rättelse.

Tidigare skrev jag att jag önskade sprit-tillstånd på caféer i Ystad. Här med vill jag nu säga att Helsa På OCH Hartmans HAR just sprit-tillstånd. Min tanke var kanske mer inte bara sprit-tillstånd utan kanske något senare öppettider..

Så. Nu var detta sagt.

Lördagen började inte helt optimalt. Vaknade vid halv åtta av att Andi gick., sen hade jag svårt att somna om. Ändå gjorde jag det tillslut och i ett par timmar framöver hade jag lite svårt att veta om jag verkligen sov eller om jag var vaken. Konstiga, verkliga drömmar. Kroppen orkade inte röra sig. Ja, ni fattar. Jag skulle inte ha somnat om från första början. Så nu går jag runt i nån form av seg-i-huet-svacka. Dock har det blivit lite gjort idag.
Var på jobbet och trodde att jag skulle jobba, men mitt pass hade blivit Linn's pass., så jag gick till Helsa På (ja, de som har sprit-tillstånd) och tog en varm macka och rabarbersaft. 
Sen kaffe på Hartmans (med sprit-tillstånd). Sen en tur på HM (rea!) och avslutningsvid en morotsmuffins med fantastiskt mycket kräm på toppen på EspressoHouse.

Lagom lördag.

Nu sitter jag och leker med vår nya kamera samtidigt som jag ber en stilla bön att regnet ska hålla sig väck. Det nalkas ju grillning på Ste Knut ikväll.

(&/="%(/!

Detta är fjärde morgonen som jag vaknar med ont i halsen. Åå vad jag inte har tid att ligga hemma och kurera mig. Jag var på Novakliniken igår och tog halsprov men det är inte halsfluss. Men hon såg att jag inte mådde bra och hon klämde på körtlarna i nacken och i armhålorna och frågade om jag ont. AJ, ja! Framförallt nacken. Jag fick (som vanligt svaret) att jag skulle ringa om det blev sämre. Tack ska du ha.

Så, ja. Ont i halsen idag igen, men ingen vidare feber. Nacken är stel som en pinne och jag har huvudvärk. 

Jag får nog hoppa över träningen men jag ska ju ändå ner till Friskis och möta upp Therese där hon ska hjälpa mig att bränna en cd-skiva. Efter det väntar jobb till kl 19. 



Det är bara att bita ihop.



Skjut mig.

Fy f-n vad dåligt jag mår! Halsen finns inte., näsan rinner och ögonen svider. Ååå jag har verkigen INTE tid att vara sjuk. Det måste vara nått i Malmö-luften som gjort mig kass (?)

För igår var det EH-personalfest med typ hela region syd på plats. Å herregud vilken upplevelse. Tänk lärarmiddag med charter-tema. Vissa var mer förfriskade än andra, om man säger., DJ Sticky (?) leverarade rockklassiker blandat med house och 80talshits. Maten var go'. Helt för go'., och jag åt nog lite för mycket för sen blev jag bugasprängd och drack vatten hela kvällen, med undantag för ett halvt glas rytt.

Så jag förtjänar verkligen INTE att må som jag gör denna morgon. Nu har jag iallafall målat naglarna knalligt rosa och sen blir det en dusch. Hoppas på fysisk OCH psykisk förbättring.




4 av 6 i personalen som åkte in till Malmö.
(Josse fotar & Johan mötte vi upp på stationen)


Mysteriet på Sture.

Igår köpte jag DAS läppglans. Jag har letat och letat och provat och köpt massa olika men NU, nu så hittade jag det inne på en liten kosmetikbutik (rim!) i Kristianstad. Yes!
Efteråt gick vi tvärs över gatan och satte oss på ett jättemysigt café, som hade öppet till 22 och serverade sprit, nått som Ystad borte ta efter kanske? Vi drack dock ingen sprit med en super go' hallonsmoothie i väntan på att Andi skulle ansluta ifrån träningen. Sen tyckte jag att det var dags att smeta på lite av mitt nyköpta läppglans. 
MEN.
Men vad f-n hade det tagit vägen. Jag letade i samtliga påsar med kläder, hade jag lagn ner det där? Näe. Jag letade i min väska, även i ytterfacket. Nix, inte där iheller. Jag gick in vid kassan där jag hade beställt och frågade. Borta. Väck. Jag hittade det ingenstans! Jag kan inte sticka under stol med att jag jag var besviken.,

Så,. i morse när jag stod framför spegel och petade in ett örhänge så slog det mig - det ligger i "mobilfacket" inne i väskan. Och JA misann, där låg det. Och nu är jag så glad, så glad.,

Visst är det läskigt när nått sånt händer?




Här har vi den lille rackarn.,


Några mil senare.,

Eftermiddagen & kvällen spenderades i Kristianstad. Jag & Lizette åkte med Andi upp och spenderade lite mynt i stan. Det blev en hel del faktiskt. Nä, inte ett enda par skor ELLER nån bikini. 

Så nu är jag vi hemma och jag har såå ont i huvet. Det måste ha varit bilfärden hem., Sänghalmen kallar. 

Ses!

Ledig dag!

Jaha? Och vad är detta för väder? Jag som skulle på stranden idag. Tjocka moln, blåsigt., och ser det ut som att det har regnat?

Aja, då kanske man får lite gjort idag istället. Först ska jag iallafall möta upp Therese på Friskis, så ska vi köra mitt pass ihop (bara EN vecka kvar till diplomering nu..) och efter det ska jag cykla förbi salongen och fixa lite med bokningar.

SEN. Vad ska jag göra då?
Kanske ska jag läsa något kapitel i min nyköpta Gaga-biografi.


En bild säger mer än 1000 ord.

Eftersom min Samsung-telefon har lämnat in, och jag numera använder min supersnygga(?) metallbruna SonyEricsson, så har jag inte möjlighet att ha bilder som är av hyffsad kvalitét. 

Så.

Nu är det dags att köpa min andra kamera i mitt liv. Den första var en 2megapixel(!) MYCKET uppskattad sak som fick följa med till Magaluf. Detta var den enda digitalkameran som hängde med på denna resa. Ooo, vad vi fotade. Blev det inte bra - raderade vi - och tog en ny bild.
MEN MEN. Kameran blev stulen vid ett oövervakat ögonblick., och alla fina bilder var borta! Men alla minnen är ju kvar :P


Så nu är det dags för kamera nr 2.
FUJIFILM Digitalkamera F300 svartNIKON Digitalkamera S3100


Matte Lundh.

I morgon fyller min kära bror 21.

21.

Jag kan inte fatta det, eftersom jag bara är 19 (eller?) 
Så ikväll nalkas det kalas på Ste Knut.., dags att slå in presenten.



GRATTIS!



Nanananaa nanananaa eeeeh STUDENTEN!

Jag blir så gla' för alla studenternas skull., De har LÄTT sin bästa dag i livet!!
Och hyfsat väder har de också fått. Joho! Nu vill jag bara att det ska bli kväll så att jag kan få ge en stoor kram till de härligt fulla & glada..



Här är föresten en titt på vart vi kommer befinna oss 9-16 juli! Visst ser det häärligt ut? :)


Sommarmat!

Lax. Nypotatis., och lite gräslök i gräddfilen.
Mm-m-m!
Enkelt och liika gott varje gång.

Nä., men nu tror jag nog att jag går och lägger mig. Behöver en timme extra i natt känner jag. 

Sjung om studentens lyckliga dar'..,

Jahaa. Då är det mååålnigt idag med! Va' ii.,

Och det ska vara kasst väder i morgon med. Åå, jag tycker faktiskt synd om studenterna.
Ja, för i morgon smäller det för alla 92or. De kommer ha sin bästaste dag i sitt liv. Ja, ni hör. Jag är väldigt avis. Natti påminnde mig om att det var SJU år sen för oss.. men VILKEN dag/vecka vi hade.
- Brännboll med grym (?) utklädnad
- En MYCKET sjuk lärarmiddag
- Pernilla fick stipendie för bästa närvaro (hon var borta EN lektion på 3 år.,)
- Ett sjukt mäktigt avslut i ÖP-hallen (fattar inte att de har plockat bort det på schemat)
- .., och såklart spenderade vi torsdag-fredag-lördag-natt på Starshine!

Å vad jag saknar studenten., Ska nog leta fram min nu förmodligen gul'nade studentmössa och ha på mig i morgon. I sann mormor/morfar/farmor/farfar-style.

NOT!

Ha en GRYM DAG alla studenter., på lördag välkomnar jag er till verkligheten! :P


Vi tog med mormor på tur.

När jag kom hem till lägenheten i morse efter träningen möttes jag av en hall som hade invaderats av skor. Båda skohyllorna fyllda till bredden & höjden., och på golvet låg nog fyra (!) par Converse.
När hände detta liksom? Nu när jag var och träna?
NO., tror inte det. Men nu orkar jag iallafall inte se röran.. så jag tänkte att jag sätter in vissa skor som inte används så mycket i garderoben, men när jag öppnade där såg jag inte skohyllorna för där var massor med., JACKOR överallt. Åååå!
Dags att ordna.
., så efter en timmes tid kunde jag slutföra mitt "projekt" att ställa in skorna som inte används i garderoben.

Så.

Sen kom Andi hem (lagom till att jag hade städat klart! - vältajmat!) och inte långt där efter kom Monni och hämtade oss, och sen hämtade vi mormor., och åkte till Fritidsbaren. Jag vet inte vad som har hänt där - eller rättare sagt, INGET har hänt., men där har blivit liiide dyrt. Fyra köttbullar med kokt potatis 95 spänn!
Men mormor var nöjd, för de var godare än på Göken.. Tur var väl det..



Jepp., jag lever.

O vad jag lever, för nu är det SOMMAR!

Känns som alla har fått en go' försmak av sin semester genom denna låånghelgen. Mycket (bara!) utomhusaktivitet, grillning, Köpenhamn-tur, nya Converse, strandhäng., Har även äntligen tagit tag i projektet(?) att köpa frys-klampar (heter det så?) så nu har vi även KALL dryck på stranden. GUTT!

Igår tränade Andi dubbelpass i Kristianstad så jag hängde med upp och inspekterade stan. TVÅ butiker hade öppet, Stadium (köpte ny bikini och ett par Nike-cykelbyxor..) och Åhléns (köpte världens mjukaste chinos) 
Sen kom mamma och pappa och mötte upp oss (de hade varit på minisemester i Västevik) så det blev en fika innan jag åkte med de hem..

Nu ska jag ner till Friskis och öva på mitt spinningpass. 22 juni närmar sig med stormsteg..


Förresten., HUR kunde Simon vinna BB?


Rö' dag.

Lediga-dagen har gått i ETT tecken. Spinnigtecknet (undrar hur det tecknet ser ut?) Vid 11 mötte jag upp min fadder Therese på Friskis och vi körde igenom mitt pass tillsammans. Efteråt fick jag lite tips & idéer på vad jag ska tänka på. Väldigt bra sådana.,
När jag kom hem var min tanke att kasta mig i FatBoy'n på balkongen.
Men.
Jag fastnade i MixMeister., och börja trixa och fixa med mitt pass igen. 
Efter fyra timmar framför datorn var det läge för mat så vilken tur att Matte, som har ff, bjöd hem på grillat. Lax i foliepaket, nypotatis, rotfrukter, kall sås. Och så bakade Andi en riktigt go' rabarberpaj som la sig som bomull runt hjärtat.

Nä, nu är det hög tid för att gå och lägga sig., men det känns lite skumt när det fortfarande är riktigt ljust ute.

Jag antar att sommarn är HÄR - jao!


Vädersnack.

Igår låg jag och Lizette på gräsmattan vid Marinan och stekte. Å herregud vad varmt det var., Vi gav upp vid halv tre-tiden och gick till EH och drack islatte. MMMmm., Svalka!

Sen blev det grillning på St:e Knut. Fläskfilé, nypotatis (årets första för oss) cremefraiche-sås., och svenska jordgubbar med kaffegrädde till efterrätt. Treevligt att sitta ute OCH fantastiskt gott! Bra kväll.,

MEN men men, vad hände med vädret sen!? Jag vaknade vid tolv-tiden av att det regnade satan. Fick gå upp och stänga alla fönster, och äntligen kunde jag somna om., Och nu (go'morgon på er!) är himlen härligt blå igen!
Vem mer än jag blir glad? 

Nu ska jag kila till jobbet. Ha en bra dag, mina vänner.
/ väder-Tone!

RSS 2.0